340 γρμ. κουβερτούρα πικρή
230 γρμ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφια)
½ φλ. τσ. ζάχαρη
2 δόσεις βανίλια
½ κιλό φράουλες
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Για τη βάση
4 φλ. τσ. τριμμένα μπισκότα νταϊτζέστιβ
½ φλ. τσ. βούτυρο
1 φόρμα διαμ. 30 cm με σούστα
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας, πατώντας το καλά. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί*. Την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει αφράτο, ρίχνουμε τη σοκολάτα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα επάνω στη βάση που έχουμε ετοιμάσει και ισιώνουμε την επιφάνεια με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να πήξει καλά.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε στα δύο. Τις μαγειρεύουμε με τη ζάχαρη και το λεμόνι σε μέτρια φωτιά, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα ώσπου να πήξει το μίγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Αραδιάζουμε τις φράουλες με τη σάλτσα τους επάνω στην κρέμα σοκολάτας και διατηρούμε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
*Το «μπεν μαρί» γίνεται βάζοντας μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος με νερό που σιγοβράζει, μικρότερο σκεύος με το υλικό που θέλουμε να μαγειρέψουμε, έτσι ώστε το υλικό, στην περίπτωσή μας η κουβερτούρα, να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με την πηγή θερμότητας.
Α.Τ.