Follow us

Τσιζ κέικ με φράουλες και σοκολάτα

Τσιζ κέικ με φράουλες και σοκολάτα

Υλικά

Υλικά

340 γρμ. κουβερτούρα πικρή

230 γρμ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφια)

½ φλ. τσ. ζάχαρη

2 δόσεις βανίλια

½ κιλό  φράουλες

1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Για τη βάση

4 φλ. τσ. τριμμένα μπισκότα νταϊτζέστιβ

½  φλ. τσ. βούτυρο

1 φόρμα διαμ. 30 cm με σούστα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας, πατώντας το καλά.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί*.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει αφράτο, ρίχνουμε τη σοκολάτα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μείγμα επάνω στη βάση που έχουμε ετοιμάσει και ισιώνουμε την επιφάνεια με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού.

Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να πήξει καλά.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.

Αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε στα δύο.

Τις μαγειρεύουμε με τη ζάχαρη και το λεμόνι σε μέτρια φωτιά, περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα ώσπου να πήξει το μίγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αραδιάζουμε τις φράουλες με τη σάλτσα τους επάνω στην κρέμα σοκολάτας και διατηρούμε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.

*Το «μπεν μαρί» γίνεται βάζοντας μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος με νερό που σιγοβράζει, μικρότερο σκεύος με το υλικό που θέλουμε να μαγειρέψουμε, έτσι ώστε το υλικό, στην περίπτωσή μας η κουβερτούρα, να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με την πηγή θερμότητας.

Α.Τ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.