banner
banner
banner

Τσιπς μπανάνας

Συνταγή

Τσιπς μπανάνας
Υλικά

Ώριμες αλλά σφιχτές μπανάνες
Χυμό λεμονιού
Κανέλλα τριμμένη
Αλάτι αραφινάριστο

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, γύρω στα 3 χιλιοστά. Ντύνουμε λαμαρίνες φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις φέτες της μπανάνας τη μια δίπλα στην άλλη. Διαλύουμε το λεμόνι με λίγο νερό (2 κ.σ. χυμός λεμονιού + 1 κ.γ. νερό) και αλείφουμε τις φέτες της μπανάνας χρησιμοποιώντας ένα πινέλο –το κάνουμε για να μην μαυρίσουν. Τις πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο αλάτι και κανέλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 120ο C γύρω στη 1 –1 ½ ώρα, γυρίζοντας μια φορά τις φετούλες –ο χρόνος εξαρτάται κατά πολύ από το πάχος που έχουμε κόψει τις φετούλες. Βγάζουμε τις λαμαρίνες από το φούρνο και αφήνουμε τα τσιπς να στεγνώσουν (θα είναι μαλακά όταν είναι ζεστά και τραγανά όταν κρυώσουν). Μπορούμε να τα διατηρήσουμε κλεισμένα σε αεροστεγές δοχείο φτιάχνοντας στρώσεις με λαδόκολλα ανάμεσα, για μια εβδομάδα.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος