banner
banner
banner

Τσάτνυ με ροδάκινα

Συνταγή

Τσάτνυ με ροδάκινα
υλικά

2 κ. ροδάκινα, ώριμα και γερά (ή γιαρμάδες)
4 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
2 φλ.τσ. μηλόξιδο
1 φλ.τσ. σταφίδα σουλτανίνα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. μπούκοβο ή μια πιπερίτσα τσίλι τριμμένη
1 κ.γ. σιναπόσπορο

banner
παρασκευή

Πλένουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε όλα τα υλικά σε φαρδειά κατσαρόλα με βαρύ πάτο και τα αφήνουμε να βράσουν ξεσκέπαστα, ανακατεύοντας συχνά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Θα πρέπει να προκύψει μια πηχτή μαρμελάδα, κάτι που θα χρειαστεί περίπου 30' ή λίγο περισσότερο. Κλείνουμε το τσάτνυ ζεστό σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια επίσης ζεστά (μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο) αφήνοντας 1εκ. περίπου κενό. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε, αφήνοντάς τα έτσι για 8-9 ώρες. Το τσάτνυ ροδάκινο συνδυάζεται εξαιρετικά με χοιρινό κρέας ή κοτόπουλο.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος