Follow Tasty Guide

Τσάι σε γλυκά: συνδυασμός που γοητεύει

Τσάι σε γλυκά: συνδυασμός που γοητεύει

Το τσάι είναι πολύτιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά αλλά και με μόνο 2 θερμίδες, αν καταναλωθεί σκέτο, ενώ ανάλογα με την ποικιλία περιέχει και την αντίστοιχη ποσότητα καφεΐνης που είναι άκρως ευεργετική και τονώνει τον οργανισμό μας, επομένως μας χαρίζει ενέργεια και ευεξία. Είναι το πρώτο ρόφημα που μας έρχεται στο μυαλό όταν αρχίζει και πονάει λίγο ο λαιμός ή θέλουμε να ζεστάνουμε την ατμόσφαιρα μια κρύα και μουντή μέρα, ενώ έχει γίνει και πολύ δημοφιλές στην κρύα του εκδοχή και συναντάται σε άπειρους συνδυασμούς αρωμάτων και γεύσεων. Σαν δυνατό αφέψημα το τσάι χαρίζει τη διακριτική γεύση του και τις ευεργετικές του ιδιότητες σε διάφορες συνταγές, ιδιαίτερα ζαχαροπλαστικής. Διαλέξτε τις πιο αρωματικές ποικιλίες που θα προσφέρουν στις δημιουργίες σας νοστιμιά. Αυτό το κάτι διαφορετικό που θα τα κάνει ανάρπαστα! Για να σας δώσουμε μερικές ιδέες, σας παρουσιάζουμε πέντε γλυκά με έντονα αρώματα, που σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά! Φυσικά, ο συνδυασμός του τσαγιού με τα διάφορα φρούτα, είναι πάντοτε επιτυχημένος, αλλά είδαμε πόσο ωραία «δένει» το έντονο άρωμά του και με τη σοκολάτα ή την καραμέλα.

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 17/10/13

Update: 15/05/20

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.