Υλικά
υλικά
200 γρ. κουβερτούρα (με 60% τουλ. κακάο)
120 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κακάο σε σκόνη
30 γρ. βούτυρο φρέσκο
120 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
μια πρέζα αλάτι
παρασκευή
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να λυώσει και να γίνει καραμέλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο με μια πρέζα αλάτι και κατόπιν την κρέμα.
Αφήνουμε να λυώσει η καραμέλα και να γίνει ένα λείο μείγμα και το αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα (που έχουμε κόψει σε κομματάκια).
Χτυπάμε με το σύρμα των αβγών για να αναμειχθεί και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο, μέχρι ν' αρχίσει να σκληραίνει.
Το βγάζουμε, παίρνουμε με κουταλάκι "μπουκιές" και τις κυλάμε στο κακάο.
Πλάθουμε στρογγυλά τρουφάκια με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε σε ταψάκι ή άλλη επιφάνεια.
Τα πασπαλίζουμε στο τέλος με κακάο και τα βάζουμε σε χάρτινα θηκάκια για σοκολατάκια.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30' να σφίξουν πριν τα σερβίρουμε.
Τα αποθηκεύουμε σε μεταλικό σκεύος, στο ψυγείο.