Τρουφάκια σοκολάτας με Γκραν Μαρνιέ

Συνταγή

Τρουφάκια σοκολάτας με Γκραν Μαρνιέ
υλικά (για περίπου 45-50 τρουφάκια)

(απαιτούνται 8 ώρες αναμονής)

370 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, πολύ καλής ποιότητας, τουλ. 60% κακάο
240 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
5 κ.σ. λικέρ Γκραν Μαρνιέ*
κακάο καλής ποιότητας
χάρτινες θηκούλες για σοκολατάκια (προαιρετικά)

παρασκευή

Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί, με μιά κ.σ. κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε μέχρι σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και τη λυωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ενωθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία νύχτα ή 8 ώρες.

Την βγάζουμε απο το ψυγείο μισή ώρα πριν. Τη βάζουμε πάλι σε μπαιν μαρί, να ζεσταθεί ελαφρά και προσθέτουμε το βούτυρο, μαλακό, ανακατεύοντας συνέχεια, να γίνει μείγμα ομοιογενές. Οταν μισοκρυώσει, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τυλίγουμε μέσα σε μπόλικο κακάο (το μέγεθος πρέπει να είναι μικρό, γιατί το μείγμα είναι πολύ συμπαγές). Τα τοποθετούμε σε χάρτινες θηκούλες και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Οταν πρόκειται να τα σερβίρουμε, πρέπει να έχουν μείνει αρκετή ώρα εκτός ψυγείου. Αυτά τα τρουφάκια είναι ένα απλό, αλλά εξαιρετικό σοκολατάκι. Η επιτυχίατου βασίζεται στα πολύ καλά υλικά (σοκολάτα, βούτυρο, κακάο).* αντί για Γκραν Μαρνιέ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Κουαντρώ ή ένα καλό κονιάκ ή μπράντυ.


Γλυκό

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος