Follow us

Τρίγωνα με μυζήθρα και φράουλες

Τρίγωνα με μυζήθρα και φράουλες

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κρούστας

400 γρ. μυζήθρα ανάλατη

300 γρ. φρέσκιες  φράουλες

2 κ.σ. κορν φλάουρ

1 φλ. ζάχαρη άχνη

½ ποτήρι κρασιού μπράντι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.

Τις κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθός τους και τις βάζουμε με το μπράντι και τη μισή ζάχαρη σε μπολ, να μαριναριστούν 30 λεπτά.Λιώνουμε τη μυζήθρα με το πιρούνι, τη βάζουμε σε μπολ και την ανακατεύουμε καλά με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και το κορνφλάουρ.

Προσθέτουμε τις φράουλες με το ζουμί που έχουν βγάλει και ανακατεύουμε πάλι προσεκτικά.

Βάζουμε τη γέμιση στο ψυγείο.

Παίρνουμε 2 φύλλα από τη συσκευασία και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 6 λωρίδες –θα έχουμε 12 λωρίδες.

Βγάζουμε τη γέμιση από το ψυγείο και βάζουμε από λίγο στην άκρη κάθε λωρίδας.

Διπλώνουμε τη λωρίδα σχηματίζοντας τρίγωνα για να κλειστεί μέσα η γέμιση και «κολλάμε» με νερό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνουμε μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολα, αραδιάζουμε τα τρίγωνα και ψήνουμε 15 λεπτά.

Σερβίρουμε σε ρηχή πιατέλα, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.