Follow us

Τράιφλ με brownies, μους σοκολάτας και κρέμα λευκής σοκολάτας

Τράιφλ με brownies, μους σοκολάτας και κρέμα λευκής σοκολάτας

Υλικά

Υλικά

Για τα brownies

190 γρ. κουβερτούρα ημίγλυκια

125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ. βούτυρο φρέσκο

100 γρ. ζάχαρη

3 αβγά

80 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

3 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

 Για τη μους σοκολάτα

220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κομματάκια

3 αβγά βιολογικά, πολύ φρέσκα

2 κ.σ. ουίσκι

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για την κρέμα "σαντιγί" λευκής σοκολάτα 

2 ½ φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

250 γρ. ψιλοκομμένη άσπρη σοκολάτα

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 δόση βανιλίνη 

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τα brownies: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια, μαζί με το βούτυρο και την αφήνουμε να λιώσει σε μπαιν μαρί (επάνω από καυτό νερό), ανακατεύοντας δυο τρεις φορές.

Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρίσει.

Προσθέτουμε με κουτάλι τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Ρίχνουμε στο αλεύρι τη μαγιά και τον καφέ και το κοσκινίζουμε στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε τον χυλό σε βουτυρωμένο και στρωμένο με χαρτί ταψάκι ή φόρμα τετράγωνη και αφήνουμε να ψηθεί για 30' περίπου.

Αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κύβους 3 εκ.

περίπου.

Τα μοιράζουμε σε 8 βαθιά ποτήρια με πόδι (ή σε μπολ).

Φτιάχνουμε τη μους σοκολάτας: ζεσταίνουμε νερό σε κατσαρολάκι.

Στερεώνουμε επάνω ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα να λιώσει, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε το ουΐσκι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.

Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τους κρόκους με το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Τους προσθέτουμε στη σχεδόν κρύα σοκολάτα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας τμηματικά, ανακατεύοντας απαλά να ενωθεί και να γίνει το μείγμα αφράτο.

Μοιράζουμε τη μους στα ποτήρια με τα brownies και τα βάζουμε στο στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.Φτιάχνουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας: λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί (τη βάζουμε σε κατσαρολάκι επάνω από καυτό νερό).

Ζεσταίνουμε σε άλλο κατσαρολάκι ¾ φλιτζανιού κρέμας γάλακτος –όχι να βράσει-, και την προσθέτουμε προσεκτικά στη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα λείο μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε καλά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να σχηματισθούν μαλακές κορυφές.

Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να στέκεται καλά η σαντιγί.

Ενώνουμε τη λευκή σοκολάτα με τη σαντιγί και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.

Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά τη μοιράζουμε στα ποτήρια, απλώνοντάς την επάνω στη μους σοκολάτα.

Γαρνίρουμε με λευκά καβουρδισμένα αμύγδαλα, ξυσμένη σοκολάτα και κερασάκια κομμένα στη μέση.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά