Follow us

Τραγανή τάρτα με ροδάκινα

Τραγανή τάρτα με ροδάκινα

Υλικά

υλικά για 6 άτομα

για τη βάση:

250 γρ. αλεύρι

200 γρ. ζάχαρη

180 γρ. βούτυρο φρέσκο

3 κρόκοι αβγών

(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια έτοιμη ζύμη τάρτας)

για τη γέμιση:

6 γιαρμάδες ή ροδάκινα ώριμα

6 κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο

6 κ.σ. ζάχαρη

100 ml νερό

παρασκευή

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου, μέχρι να μαλακώσει εντελώς.

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και τους κρόκους και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να σηματιστούν λεπτά ψίχουλα.

Ζυμώνουμε ελαφρά για να πάρουμε μια ζύμη ελαστική, αλευρώνοντας συχνά τα δάχτυλά μας.

Την κάνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ανάβουμε το φούρνο στους 190ο.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες των 24 εκ.

Ανοίγουμε τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνουμε στην φόρμα πιέζοντας να εφαρμώσει στις κόγχες.

Ισιώνουμε το τελείωμα με μαχαίρι.

Κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια με πιτούνι.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε μέσα όσπρια ωμά, που θα την εμποδίσουν να φουσκώσει.

Ψήνουμε για 15'.

Αφαιρούμε λαδόκολλα και όσπρια και ψήνουμε άλλα 4' περίπου, κατόπιν τη βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στη φωτιά και τοποθετούμε μέσα τα ροδάκινα, κομμένα στη μέση, με την κυρτή πλευρά προς τα κάτω.

Στην αρχή θέλουμε χαμηλή φωτιά ώστε τα ροδάκινα να βγάλουν τους χυμούς τους, κατόπιν δυναμώνουμε ελαφρά, ώστε να εξατμιστεί το νερό και να καραμελώσουν οι χυμοί.

Στη διάρκεια του ψησίματος περιχύνουμε τα ροδάκινα με το χυμό τους.

Απλώνουμε στην άδεια τάρτα 3 κ.σ μαρμελάδα.

Τοποθετούμε μέσα τα ροδάκινα με την κοίλη πλευρά προς τα κάτω ή κομμένα σε φέτες, τη μια να μισοκαλύπτει την άλλη.

Ζεσταίνουμε ελαφρά τις υπόλοιπες 6 κ.σ μαρμελάδα με 3 κ.σ ζάχαρη ανακατεύυοντας μέχρι να λυώσει.

Την απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στα ροδάκινα για να σχηματίσει ένα στρώμα γυαλιστερό σαν ζελατίνα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.