banner
banner
banner

Τραγανή μηλόπιτα με παγωτό βανίλιας και σάλτσα καραμέλας

Συνταγή

Τραγανή μηλόπιτα με παγωτό βανίλιας και σάλτσα καραμέλας
Υλικά (για 7-8 μηλόπιτες)

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
100 ml κονιάκ ή μπράντι
Για τη γέμιση
8 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και τριμμένα
300 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: τοποθετούμε τα υλικά στον κάδο του mixer εκτός από το κονιάκ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο και το κονιάκ ή το μπράντι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε μπολ  όλα τα υλικά καλά.
Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και την τρίβουμε  στον χοντρό τρίφτη. Μοιράζουμε τη μισή ζύμη σε τσέρκια διαμέτρου 6cm. Ρίχνουμε ισόποσα τη γέμιση μήλων σε κάθε τσέρκι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ζύμη. Ψήνουμε τις μηλόπιτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 35-40 λεπτά. Σερβίρουμε τη μηλόπιτα ζεστή, πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και προαιρετικά με 1 μπάλα παγωτό καϊμάκι και σάλτσα καραμέλας.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Αγιολί" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος