Follow us

Τούρτες με βάση τα κέικς

Τούρτες με βάση τα κέικς

Υπάρχει μια ολόκληρη μυθολογία δυσκολίας γύρω από τις τούρτες, που εμποδίζει άδικα την ανάδειξη του (καταπιεσμένου) ζαχαροπλάστη μέσα μας. Και βέβαια, η τούρτα είναι κατά τα ειωθότα μεγαλοπρεπής και εντυπωσιακή, και βέβαια μπορεί να έχει τρεις και τέσσερις στρώσεις, και οπωσδήποτε στα χέρια ενός γκουρού της ζάχαρης μπορεί να γίνει ένα μικρό γευστικό και οπτικό θαύμα. Αυτό, δεν σημαίνει όμως, ότι κι εμείς, οι κοινοί θνητοί, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε και να απολαύσουμε μια αξιοπρεπή τούρτα σε πιο λιτό και καθημερινό ύφος, που θα μας φτιάξει τη διάθεση χωρίς να χρειάζεται κάποια τρανή επένδυση σε χρόνο και τεχνική. Για την ακρίβεια, σε αυτό το κομμάτι, επενδύουμε στο κέικ (και λίγο στο παντεσπάνι). Ένα ωραίο, αφράτο κέικ κομμένο στη μέση, γεμισμένο με μια κρέμα και στολισμένο με κάτι τόσο απλό, όσο λίγη σοκολάτα και λίγη, έστω και αγορασμένη, καλή κρέμα σαντιγί, μπορεί να είναι η δική μας υπέροχη τούρτα. Ακόμα πιο βολικό το παντεσπάνι, –πιο λίγα υλικά, πιο λίγος χρόνος ψησίματος. Μπορείς να το βρεις και έτοιμο και να γλυτώσεις κι άλλο χρόνο, αν και είναι τόσο εύκολο, που αξίζει να του δώσει κανείς τη μισή ώρα, όση χρειάζεται η ετοιμασία του.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, το βάρος της τούρτας πέφτει στη διακόσμηση, κι εδώ μπορεί κανείς να καταφύγει στην αγορά για μια εντυπωσιακή εμφάνιση, γλυτώνοντας πολύ χρόνο και κερδίζοντας ταυτόχρονα τις εντυπώσεις: μπεζέδες, μακαρόν, σοκολατάκια, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, φρουΐ γλασέ, σοκολάτες γεμιστές, φλωρεντίνες σπασμένες. Ό,τι μας κάνει κέφι και μας εντυπωσιάζει, μπορεί να στολίσει την τούρτα μας και να την κάνει ένα μοναδικό κομμάτι, με την προσωπική μας σφραγίδα. Φυσικά, υπάρχουν και οι τούρτες που έχουν σαν βάση τα μπισκότα σαβουαγιάρ, οι τούρτες με κρέμα που περιέχει ζελατίνη, οι τούρτες με παγωτό κλπ, κλπ. Εδώ, όμως, το θέμα μας είναι οι τούρτες με βάση τα κέικς και το παντεσπάνι (και ο καταπιεσμένος εσωτερικός ζαχαροπλάστης, που ζητάει την άμεση απελευθέρωσή του…).

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.