Follow us

Τούρτα σοκολάτα-φιστίκι

Τούρτα σοκολάτα-φιστίκι

Υλικά

Υλικά

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. κακάο σκόνη (χωρίς ζάχαρη)

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ.  αλάτι

1 ½ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 ½ φλ. ζάχαρη

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χωρίς το κέλυφος

150 γρ. κουβερτούρα

5 αβγά

2 δόσεις βανιλίνης

1 φλ. γάλα

Για την κρέμα σοκολάτας

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

100 γρ. γλυκόζη

2 δόσεις βανιλίνης

220 γρ. κουβερτούρα 55%

450 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ.  φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χωρίς το κέλυφος

Για την επικάλυψη:

1 φλ. κρέμα με 35% λιπαρά

300 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χωρίς το κέλυφος

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας: θρυμματίζουμε στη μουλινέτα τα 100 γρ.

φιστίκια.

Σιγοβράζουμε ελάχιστα τα 300 γρ.

κρέμα γάλακτος.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή σε πολύ χαμηλή φωτιά και την προσθέτουμε στο μείγμα κρέμα γάλακτος–σοκολάτα.

Δουλεύουμε με μίξερ χειρός για 2 –3 λεπτά.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι (όχι με τον αβγοδάρτη).

Σκεπάζουμε με μεμβράνη (να μην εφάπτεται στην κρέμα) και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.Ετοιμάζουμε το κέικ: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o C.

Θρυμματίζουμε στη μουλινέτα τα 100 γρ.

φιστίκια.

Χοντροκόβουμε με το μαχαίρι την ημίγλυκια κουβερτούρα.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα βαθύ ταψάκι/φόρμα διαμέτρου περίπου 23 εκ.

και ύψους 10 εκ.

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το κακάο, την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και ρίχνουμε τα αβγά ένα –ένα.

Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια, συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.

Ρίχνουμε το μείγμα βούτυρο-αβγά-γάλα στο αλεύρι, προσθέτουμε την κουβερτούρα και τα φιστίκια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ίσα να αναμιχθούν τα υλικά –δεν πειράζει αν έχουν λίγους σβόλους.

Μεταφέρουμε τον χυλό στη φόρμα και ψήνουμε γύρω στα 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού αν τη βυθίσουμε στο κέντρο. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το κέικ να μείνει για 10 λεπτά, αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Το κόβουμε οριζοντίως στα δύο.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: σε μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι, φέρνουμε την κρέμα γάλακτος σε βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να πυκνώσει, γύρω στα 5 λεπτά.

Συναρμολογούμε το κέικ: βάζουμε το ένα κομμάτι κέικ στην πιατέλα σερβιρίσματος, απλώνουμε επάνω την κρέμα σοκολάτας και τοποθετούμε επάνω το άλλο κομμάτι.

Καλύπτουμε με την ganache και σκορπάμε επάνω τα ολόκληρα φιστίκια.

Αφήνουμε το γλυκό να μείνει 2 ώρες πριν το κόψουμε σε τρίγωνα.

Α.Τ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.