Follow us

Τούρτα με μαύρο τσάι και τριαντάφυλλο

Τούρτα με μαύρο τσάι και τριαντάφυλλο

Υλικά

Υλικά (για 8-10 άτομα)

Creme anglaise σοκολάτας

400 γρ. πλήρες γάλα (κατά προτίμηση ­βιολογικό)

400 γρ. κρέμα γάλακτος

70 γρ. μαύρο τσάι με ροδοπέταλα

165 γρ. κρόκοι

85 γρ. ζάχαρη μαύρη

1/2 κιλό σοκολάτα γάλακτος (κομμάτια)

Bitter μους

225 γρ. κρόκοι αβγών

90 γρ. αβγά (κατά προτίμηση βιολογικά)

285 γρ. σιρόπι (650 γρ. ζάχαρη και 400 γρ. νερό)

480 γρ. σοκολάτα bitter

720 γρ. κρέμα γάλακτος

Ganache

1/2 κιλό κρέμα γάλακτος

1/2 κιλό σοκολάτα bitter (κομμάτια)

3 στρώσεις λευκό παντεσπάνι

Εκτέλεση

Creme anglaise σοκολάτας Βράζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το τσάι και το αφήνουμε 10 λεπτά.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Σουρώνουμε το γάλα, περιχύνουμε με αυτό τους κρόκους και ζεσταίνουμε στους 82°C (με προσοχή για να μη μαυρίσει η κρέμα).

Τέλος, το ρίχνουμε στη σοκολάτα­.

Bitter μους Αναμειγνύουμε σιγά σιγά σε μπεν μαρί τους κρόκους, τα αβγά και το σιρόπι (κρατάμε λίγο για το παντεσπάνι) και περιχύνουμε με το μείγμα τη σοκολάτα.

Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί.

Ganache Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη χύνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε για να λιώ­σει.Κατασκευή Απλώνουμε σε ένα στεφάνι τούρτας­ που ξεκουμπώνει μια στρώση παντεσπάνι, το περιχύνουμε με σιρόπι και λίγο essence τριαντάφυλλου και συνεχίζουμε με την creme anglaise, ξανά παντεσπάνι με σιρόπι, bitter μους και ολοκληρώνουμε με παντεσπάνι.

Την αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες, την ξεφορμάρουμε, την περιχύνουμε με τη –σχετικά χλιαρή– ganache και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Τέλος, τη δια­κοσμούμε με ζαχαρωμένα ροδοπέταλα.Φλιτζάνι τσαγιού της Arzberg, ΙΟΝΙΑ.

Πιάτο φαγητού της Arzberg, ­ΙΟΝΙΑσυνταγή του Χρήστου Μπιτσακτσή (Μέλισσα)

Bitter μους Αναμειγνύουμε σιγά σιγά σε μπεν μαρί τους κρόκους, τα αβγά και το σιρόπι (κρατάμε λίγο για το παντεσπάνι) και περιχύνουμε με το μείγμα τη σοκολάτα. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί. Ganache Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη χύνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε για να λιώ­σει.Κατασκευή Απλώνουμε σε ένα στεφάνι τούρτας­ που ξεκουμπώνει μια στρώση παντεσπάνι, το περιχύνουμε με σιρόπι και λίγο essence τριαντάφυλλου και συνεχίζουμε με την creme anglaise, ξανά παντεσπάνι με σιρόπι, bitter μους και ολοκληρώνουμε με παντεσπάνι. Την αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες, την ξεφορμάρουμε, την περιχύνουμε με τη –σχετικά χλιαρή– ganache και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Τέλος, τη δια­κοσμούμε με ζαχαρωμένα ροδοπέταλα.Φλιτζάνι τσαγιού της Arzberg, ΙΟΝΙΑ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.