Follow us

Τούρτα με κλημεντίνες και κρέμα τυριού κλημεντίνης με ανθόνερο

Τούρτα με κλημεντίνες και κρέμα τυριού κλημεντίνης με ανθόνερο

Υλικά

Υλικά

500 γρ. κλημεντίνες

6 αβγά

2 δόσεις βανιλίνη 

1 ¼ φλ. ζάχαρη

2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ 

1 πρέζα αλάτι

2 ¾ φλ. αλεσμένα αμύγδαλα

Για την κρέμα τυριού με κλημεντίνες και ανθόνερο

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. τυρί κρέμα (π.χ. μασκαρπόνε)

500 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

Ξύσμα από 4 κλημεντίνες

1 κ.σ. μέλι από άνθη πορτοκαλιάς

2 κ.σ. ανθόνερο

200 γρ. καβουρδισμένα λευκά αμύγδαλα, κομμένα καθέτως στη μέση

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις κλημεντίνες: από την προηγούμενη ημέρα, πλένουμε πολύ καλά τις κλημεντίνες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να φθάνει δύο δάχτυλα πάνω από την επιφάνειά τους και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.

Στραγγίζουμε και πετάμε το νερό και ξαναβράζουμε με φρέσκο νερό άλλη μια ώρα.

Στραγγίζουμε και πετάμε το νερό και αφήνουμε τα φρούτα να κρυώσουν τελείως σε σουρωτήρι όλη τη νύχτα. Ετοιμάζουμε το κέικ: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα χωρίς οπή, με σούστα, διαμέτρου 23 εκ.

Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Κόβουμε τις κλημεντίνες στη μέση και βγάζουμε τυχόν σπόρους.

Βάζουμε τις κλημεντίνες (με τη φλούδα) στη μουλινέτα μαζί με τα αβγά και τη βανίλια και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αλεσμένα αμύγδαλα.

Προσθέτουμε το μείγμα κλημεντίνες –αβγά και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε τον χυλό στη φόρμα και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά -1 ώρα ή μέχρι να βγει καθαρή η λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού, που θα βυθίσουμε στο κέντρο του γλυκού.

Μπορεί να χρειαστεί να καλύψουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο περίπου στα μισά του ψησίματος για να μην αρπάξει.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει.

Κόβουμε οριζοντίως στα δύο. Ετοιμάζουμε την κρέμα: στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το ξύσμα κλημεντίνης, το μέλι, το ανθόνερο και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει το μείγμα ελαφριά, κρεμώδη υφή.

Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Συνθέτουμε την τούρτα: αλείφουμε το ένα μισό του κέικ με τη μισή ποσότητα κρέμας, χρησιμοποιώντας τη βρεγμένη λάμα ενός μαχαιριού.

Σκεπάζουμε με το άλλο μισό κέικ και καλύπτουμε τα πλάγια και την επιφάνεια με την υπόλοιπη μισή κρέμα.

Γαρνίρουμε μπήγοντας καθέτως στην κρέμα τα αμύγδαλα.

Αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.