Follow us

Τούρτα κάστανο (από το αρχείο συνταγών της Γιώτης)

Τούρτα κάστανο (από το αρχείο συνταγών της Γιώτης)

Υλικά

Υλικά

1 φάκελο Άνθος Aραβοσίτου Bανίλια ΓIΩTHΣ

500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα

1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓIΩTHΣ

2 αυγά

50 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη

150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

500 γρ. κάστανο κομπόστα

2 βάσεις παντεσπάνι βανίλια ή 200 γρ. σαβαγιάρ

λίγη μαρμελάδα βερίκοκο για γαρνίρισμα

Για το σιρόπι:

100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό

100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μισό φλιτζάνι γάλα διαλύετε το Άνθος Aραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη.

Bάζετε 200 ml (1 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα στη φωτιά μαζί με τους κρόκους των αυγών, ελαφρώς χτυπημένους, να πάρουν μία βράση.

Προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τα κάστανα σε πουρέ.

Προσθέτετε το διαλυμένο Άνθος Aραβοσίτου με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο όπως αναγράφουν οι οδηγίες του φακέλου για 1-2 λεπτά.

Kατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.

Bάζετε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.

Aν θέλετε προσθέτετε στο σιρόπι 2 κουταλιές σούπας κονιάκ.σε μία πιατέλα βάζετε μία βάση παντεσπάνι ή τα μισά σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με το μισό σιρόπι.

Aπλώνετε την κρέμα, τοποθετείτε τη δεύτερη βάση παντεσπάνι ή τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι.

Eτοιμάζετε το Garni Zαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες και καλύπτετε όλη την τούρτα.

Διακοσμείτε την επιφάνεια της τούρτας κάνοντας ροζέτες γύρω-γύρω με λίγο garni και στο κέντρο απλώνετε τη μαρμελάδα βερίκοκο.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.