Follow us

Τούρτα καφέ με κρέμα ουΐσκι

Τούρτα καφέ με κρέμα ουΐσκι

Υλικά

Υλικά

Για το παντεσπάνι

4 αβγά

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 δόση βανιλίνη

Για το σιρόπι

½ φλ. ζάχαρη

½ φλ. νερό

1 φλούδα πορτοκαλιού

Για την κρέμα καφέ–ουΐσκι

2 κ.σ. στιγμιαίος καφές

4 κ.σ. ουΐσκι

5 2/3 φλ. άχνη ζάχαρη 

2 1/3 φλ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου

2 δόσεις βανιλίνη 

Για γαρνιτούρα

200 γρ. καραμελωμένα φουντούκια χοντροσπασμένα

100 γρ. πορτοκάλι γλασέ σε λωρίδες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 23 εκ.

Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι και το αλάτι Χτυπάμε τα αβγά, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη με το μίξερ, μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο και να πήξει ελαφρά.

Το ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά, από κάτω προς τα πάνω.

Μεταφέρουμε το χυλό στο ταψάκι και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει τελείως, κόβουμε οριζοντίως στα δύο (ή και στα τρία, αν θέλουμε) και βάζουμε τον κάθε δίσκο σε ξεχωριστή πιατέλα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σιροπιάζουμε προσεκτικά, με το σιρόπι όπως είναι καυτό, κάθε δίσκο του κέικ ρίχνοντάς το με το κουταλάκι.

Αφήνουμε να κρυώσουν και να πιούν το σιρόπι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα καφέ -ουΐσκι: Διαλύουμε τον καφέ στο ουΐσκι.

Μεταφέρουμε στο μπολ του μίξερ μαζί με όλα τα άλλα υλικά και δουλεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα εντελώς λείο. Ετοιμάζουμε την τούρτα: Αλείφουμε το μισό παντεσπάνι με τα 2/3 της κρέμας καφέ –ουΐσκι, χρησιμοποιώντας τη βρεγμένη λάμα ενός μαχαιριού.

Σκεπάζουμε με το άλλο μισό παντεσπάνι και καλύπτουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα (εργαζόμαστε αναλόγως αν έχουμε τρεις δίσκους κέικ).

Γαρνίρουμε με τα φουντούκια και τις γλασαρισμένες λωρίδες πορτοκαλιού.

Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Επίσης...

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Κέικ με Αχλάδια, Μπανάνα και Βερίκοκα, χωρίς Ζάχαρη

Ένα υγρό κέικ γεμάτο φρουτένια αρώματα, γεύση εξωτική και ολίγον τι σοκολατένια.

Κέικ µε Καρότο, Καρύδι και Μήλο

Πώς θα φτιάξεις κέικ µε καρότο, καρύδι και µήλο.

Νηστίσιµο Κέικ µε Βερίκοκα

Η συνταγή για νηστίσιµο κέικ µε βερίκοκα.