banner
banner
banner

Τουλουμπάκια

Συνταγή

Τουλουμπάκια
Υλικά

250 γρ. βούτυρο γάλακτος
650 γρ. αλεύρι
8 αυγά
½ ποτήρι νερό
1 κοφτή κ.σ. σόδα
λάδι για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 μασουράκι βανίλια
χυμό από ½ λεμόνι

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι ώστε να προλάβει να κρυώσει. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια για 15΄ και το αφήνετε στην
άκρη. Λιώνετε στην κατσαρόλα το βούτυρο με το νερό σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να απορροφήσει όλο το υγρό.
Σηκώνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε καλά, ενώ παράλληλα ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά στη ζύμη. Δουλεύετε τη ζύμη προσέχοντας να γίνει σφιχτή. Καίτε το λάδι, βάζετε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με φαρδύ στόμιο και πιέζετε κόβοντας τη ζύμη, στο μέγεθος που θέλετε, με μαχαίρι που βουτάτε προηγουμένως σε φλιτζάνι με νερό, ρίχνοντας τα τουλουμπάκια κατευθείαν στο τηγάνι. Όταν ροδίσουν, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε στο σιρόπι. Μόλις ετοιμαστεί η επόμενη τηγανιά, βγάζετε τα πρώτα τουλουμπάκια από το σιρόπι και ρίχνετε τα επόμενα.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Σούλας Μπόζη "η πολίτικη κουζίνα των τεσσάρων εποχών", εκδόσεις Πατάκη.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος