Υλικά
150 γρ. ρύζι,Υλικά
1 lt γάλα
φλούδα από 1 λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος)
6 αβγά
300 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. μακαρόν με πικραμύγδαλο ή μπισκότα amaretti (όχι γεμιστά)
100 γρ. ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού (κόντιτα )
70 γρ. πικρή κουβερτούρα
3-4 κ.σ. αμύγδαλα
Βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για τη φόρμα
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε 100 γρ.
νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό.
Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε το ρύζι και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει το ρύζι σχεδόν σαν ζελέ.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα, τα μπισκότα ή τα μακαρόν, τη φλούδα λεμονιού και την κουβερτούρα.
Χτυπάμε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους160 ° C.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24 -26 εκ.
και την πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα του ρυζιού και ψήνουμε για 80 λεπτά.
Το χρώμα της επιφάνειας είναι σκούρο καφέ και είναι χαρακτηριστικό του γλυκού.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σκεπάζουμε την επιφάνεια με λεπτοτριμμένα αμύγδαλα (παραδοσιακά με πικραμύγδαλα αλλά μπορούμε να μείνουμε σε πιο συμβατικές επιλογές). Σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια και είναι καλύτερο την επομένη ημέρα.
σημ.: Πρόκειται για παραδοσιακό ιταλικό γλυκό
Α.Τ.
Α.Τ.