ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Το σταφύλι ταιριάζει στα γλυκά

Το σταφύλι ταιριάζει στα γλυκά

Η λεπτή μεμβράνη της ρώγας σπάει στο δάγκωμα, απλώνοντας τους γενναιόδωρους χυμούς της στο στόμα. Αυτό γίνεται ακόμα κι αν το σταφύλι έχει ψηθεί μέσα σε κέικ, πολύ περισσότερο αν έχει προστεθεί σε μια απαλή κρέμα και, βέβαια, σε μια φρουτοσαλάτα. Οι χυμοί του σταφυλιού σπάνε τη γλυκύτητα και δίνουν ενδιαφέρον στο γλύκισμα, προσθέτοντας τη δροσιά και τη φρεσκάδα του φρούτου, ακόμα και με την εναλλαγή των υφών. Συνήθως, για ευκολία χρησιμοποιούμε σταφύλι χωρίς κουκούτσια, κυρίως σταφίδα. Όμως, περισσότερο ενδιαφέρον έχει το μοσχάτο (ιδιαίτερα το μοσχάτο Αμβούργου) ή η ποικιλία φράουλα. Εδώ, βέβαια, πρέπει να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Το σταφύλι ταιριάζει και με φαγητά με εξαιρετικό αποτέλεσμα (διαβάστε συνταγές εδώ).

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.