Follow us

Το σταφύλι σε γλυκά

Το σταφύλι σε γλυκά

Εχουμε όλο το Σεπτέμβρη μπροστά μας, για να μην πω και τον Οκτώβρη, που μπορούμε να φτιάχνουμε γλυκά με σταφύλια. Σχεδόν όλα τα κλασικά είδη γλυκού -τάρτες, κέικ, κρέμες, τσιζκέικ (ε, ναι, και αυτό στα κλασικά το κατατάσσουμε πια), μπορούν να κερδίσουν από τη φρεσκάδα και την τραγανή υφή του σταφυλιού. Στην περίπτωση που λειτουργεί σαν γαρνιτούρα κυρίως, το προτείνουμε ελαφρά μαριναρισμένο σε μέλι ή μπράντι ή και στα δύο για να μαραθεί λίγο, αλλά να κρατήσει τα φυσικά του χαρακτηριστικά όσο περισσότερο γίνεται. Οι συνταγές για όλα τα παραδοσιακά που φτιάχνονται με μούστο βερίσκονται στο αρχείο μας: η μουσταλευριά είναι εδώ, τα μουστοκούλουρα εδώ και εδώ και το πετιμέζι (μαζί με πολλές πληροφορίες γι' αυτό το πανάρχαιο γλυκαντικό) εδώ.

Updated: 08/09/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 23/08/18

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.