Follow us

Το Mokpo σου φτιάχνει το κέφι

Το νέο creative cake shop που άνοιξε στο Χαλάνδρι μοιάζει παραμυθένιο κι έχει γλυκά-ζωγραφιές, που πρώτα τα φωτογραφίζεις και μετά τα τρως…

Το Mokpo σου φτιάχνει το κέφι

Αρέσουν πολύ, φαίνεται, τα τρυφερά αυτά μικρά ζαχαροπλαστεία, που σε τυλίγουν σε μια ατμόσφαιρα παραμυθιού. Το ολόφρεσκο Mokpo άνοιξε στη Βασιλέως Γεωργίου, στο κέντρο του Χαλανδρίου κι έχει μια βιτρίνα που δεν της αντιστέκεσαι. Είναι άνετο, με παλ ρομαντικά χρώματα και όμορφα τοποθετημένα τα λογής λογής κέικ, κάπκεικ, μίνι-κέικ (πρωτοτυπία), τούρτες american style που καλύπτονται σαν γλυπτά με ζαχαρόπαστα με υπέρκομψο design, ζαχαρωτά, cookies, cakepops, candy bars -αμερικανιστί διάφορα treats. Ωραία ιδέα το σχεδόν open εργαστήριο, που χωρίζεται με τζαμαρία, ώστε να παρακολουθείς την παρασκευή των γλυκισμάτων.

Το Mokpo σου φτιάχνει το κέφι

Πίσω από το Mokpo βρίσκονται η Δανάη και η Μαρία, που ένωσαν τα ενδιαφέροντά τους για τη δημιουργία του: η Δανάη αγαπάει να πειραματίζεται με νέες γεύσεις και να φτιάχνει κέικ, η Μαρία ασχολείται με τα εικαστικά και το design. Χαρακτηριστικό του εργαστηρίου είναι ότι οι γεύσεις αλλάζουν συχνά, ακολουθώντας τις εποχές και τα υλικά τους.
Δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα: καλή σοκολάτα, φρέσκο βούτυρο αγελαδινό, φρέσκα αβγά και φρούτα της εποχής. Δεν χρησιμοποιούν συντηρητικά και έτοιμα μείγματα. Τα γλυκά τους είναι πιο ανάλαφρα από τα συνηθισμένα του είδους, καθώς ελαχιστοποιούν τη ζάχαρη και τα λιπαρά. Αγαπούν ιδιαίτερα τα φρούτα (μάνγκο, φράουλες, ανανά, μανταρίνια, φρούτα του δάσους) και τους ξηρούς καρπούς (κάστανα, χουρμάδες, καρύδια…). Τα βελούδινα frosting τους περιλαμβάνουν soft cheese, μασκαρπόνε, κατίκι.

Το Mokpo αναλαμβάνει παραγγελίες και για custom made γλυκίσματα και αναλαμβάνει τον θεματικό σχεδιασμό candy bars για πάρτι και διάφορες εκδηλώσεις.

Mokpo -creative cakes, Βασ. Γεωργίου Β' 9, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6838859 www.mokpo.gr
Δευτέρα- Κυριακή 10π.μ. - 9μ.μ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.