banner
banner
banner

To κανταΐφι σε γλυκές και αλμυρές συνταγές

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021

To κανταΐφι σε γλυκές και αλμυρές συνταγές

Όχι και πολύ παλιά, όταν λέγαμε κανταΐφι εννοούσαμε πάντα το δημοφιλές σιροπιαστό γλυκό. Το φύλλο κανταΐφι, με τις πολλές περίεργες κλωστίτσες του ούτε που πέρναγε από το μυαλό κανενός να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κάποιου αλμυρού εδέσματος. Σιγά –σιγά, κάπου εκεί προς τη δεκαετία του ’80, ο συνδυασμός κανταΐφι με τυρί άρχισε να κάνει την παρουσία του στα τραπέζια τολμηρών νοικοκυρών. Μ την έκρηξη της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, ο Έκτορας Μποτρίνι εισήγε τις γαρίδες τυλιγμένες με κανταΐφι, που έγιναν μεγάλο σουξέ. Παραμένουν αγαπημένο finger food σε οικοιακά πάρτι και σε διάφορα catering.


Σήμερα, το φύλλο κανταΐφι έχει αποδεσμευτεί από την αποκλειστική σύνδεσή του με τη γλυκιά γεύση, που ακόμα και στο πεδίο της ζαχαροπλαστικής δεν περιορίζεται στο γνωστό γλυκό με τους ξηρούς καρπούς, αλλά περιλαμβάνει και άλλους γλυκούς συνδυασμούς. Η χρήση του για τη δημιουργία αλμυρών πιάτων, αν και δεν έχει γίνει κοινός τόπος, είναι αρκετά διαδεδομένη και εύκολα αποδεκτή. Οι συνταγές που σας προτείνουμε περιλαμβάνουν και γλυκές και αλμυρές προτάσεις ενώ στο www.athinoramaumami.gr θα βρείτε και αρκετές άλλες, που θα σας εντυπωσιάσουν με την ευρηματικότητά τους.

Updated: 12/07/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 13/10/17

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος