Follow us

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα

Πρώτη γεύση από τα διάσημα σουδάκια της Θεσσαλονίκης, που εδώ και λίγες ημέρες συνεχίζουν την καριέρα τους στο αθηναϊκό downtown.

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα

Οι μεθυστικές μυρωδιές από μια παρτίδα σου που μόλις είχε μπει στο φούρνο με τύλιξαν με το που έφτασα στο αδερφάκι του διάσημου «Choureal» της Θεσσαλονίκης, το οποίο μετρά ελάχιστες ημέρες λειτουργίας στην καρδιά της Αθήνας.

Η φήμη του πηγάζει από τα εξαιρετικά του σουδάκια, αφράτα και τραγανά όσο χρειάζεται, τα οποία γεμίζεις με παγωτό ή κρεμ πατισερί, κατόπιν επιλέγεις το topping της αρεσκείας σου ανάμεσα σε διαφορετικές σος σοκολάτας και το κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου προφιτερόλ είναι έτοιμο και πολύ νόστιμο. Τα σουδάκια είναι πάντα της ώρας, δεν υπάρχει τίποτα κατεψυγμένο και τα πάντα παρασκευάζονται επί τόπου· μέχρι το θρυμματισμένο μπισκότο βουτύρου και τα «δάκρυα» σοκολάτας Valrhona με τα οποία μπορείς να γαρνίρεις το γλύκισμά σου.

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα

Και οι σος σοκολάτας όμως, κάθε μια με δικό της χαρακτήρα και υφή βασίζονται στην εκλεκτή παλέτα της Valrhona όπως αυτή η πολύ φίνα με λευκή σοκολάτα και μανταρίνι που προτίμησα για το δικό μου προφιτερόλ – υπάρχει ακόμα μια πολύ ιδιαίτερη με γλυκόριζα και ακατέργαστη ζάχαρη, και φυσικά πιο κλασικές όπως η bitter με έντονο κακάο, γάλακτος όπως και λευκή για όσους προτιμούν τις πιο γλυκές γεύσεις.

Όλες οι προτάσεις ακολουθούν την ήπια οδό ως προς την ηδύτητα, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα γλυκά που κοσμούν την κομψή βιτρίνα του «Choureal»: αέρινο σου καραμελέ, με κρέμα ζαχαροπλαστικής και τραγανή καραμέλα, πολλά και διαφορετικά εκλέρ, από κλασικό με μαύρο γλάσο μέχρι λευκό με κρέμα λεμονιού, αλλά και όμορφα paris brest με κρέμα ή σοκολάτα. Σημειώστε πως υπάρχουν τρεις μερίδες προφιτερόλ (ατομικό, μεσαίο και οικογενειακό), ενώ αν αποφασίσετε να το απολαύσετε επί τόπου μπορείτε να το συνοδεύσετε με έναν signature espresso choureal και εκλεκτά τσάγια Kusmi.

i Ερμού 18 & Διομείας 2, Σύνταγμα | 2103317883

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.