banner
banner

Τιραμισού με τσουρέκι

Συνταγή

Τιραμισού με τσουρέκι
Υλικά

800 γρ.τσουρέκι 
250 ml κρέμα γάλακτος
480 γρ. τυρί κρέμα
130 γρ. άχνη ζάχαρη
350 ml espresso
150 ml ρούμι ή μπράντι ή κονιάκ
60 -80 γρ. κουβερτούρα ξυσμένη

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε το τσουρέκι σε κομμάτια 2,5Χ12 εκ. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε με το μίξερ το μασκαρπόνε και την άχνη ζάχαρη μέχρι τα υλικά να ενωθούν και να έχουμε ένα αφράτο, ελαφρύ μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά τη σαντιγί με το μασκαρπόνε μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε τον καφέ σε ένα ρηχό ταψάκι και τον ανακατεύουμε με το αλκοόλ. Βουτάμε γρήγορα στο μείγμα ένα-ένα το ⅓ από τα  μπαστουνάκια του τσουρεκιού και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι περίπου 25Χ30εκ. Συνεχίζουμε βουτώντας στον καφέ με το ρούμι το άλλο ⅓ από τα μπαστουνάκια, τα στρώνουμε επάνω στο υπόλοιπο μασκαρπόνε και τελειώνουμε με το τελευταίο ⅓ από τα μπαστουνάκια του τσουρεκιού που τα βουτάμε και αυτά στον καφέ με το ρούμι. Καλύπτουμε την επιφάνεια με την ξυσμένη κουβερτούρα και αφήνουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες πριν σερβίρουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος