Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Υλικά
Χυμός από 3 πορτοκάλια (400 ml)
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 γερή πρέζα αλάτι
Ελαιόλαδο ελαφρύ για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μετράμε τον χυμό του πορτοκαλιού -πρέπει να έχουμε περίπου 400 ml υγρό.
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πάλι.
Αν ο χυλός είναι πολύ πυκνός προσθέτουμε λίγο-λίγο κρύο νερό, μέχρι ο χυλός να είναι μεν πηχτός αλλά να πέφτει εύκολα από το κουτάλι.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (να μην καπνίσει).
Το ελαιόλαδο πρέπει να φθάνει το 1 δάχτυλο ύψος.
Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, αφήνοντας απόσταση από τη μια τηγανίτα στην άλλη.
Δεν ρίχνουμε πολλές μαζί για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν γίνουν τραγανές από έξω.
Μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά τις γυρίζουμε και από την άλλη και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή με μαρμελάδα εσπεριδοειδών ή με μέλι και κανέλα.
Α.Τ.