banner
banner
banner

Τηγανίτες με βότκα και κεφίρ

Συνταγή

Τηγανίτες με βότκα και κεφίρ
Υλικά

4  αβγά
½ φλ. maple syrup
1 δόση βανιλίνης
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα της φόρμας και τη γαρνιτούρα
φορμάκια για σουφλέ

banner
Εκτέλεση

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ο C. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη 8 φορμάκια. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους με τη βανιλίνη και το maple syrup με το μίξερ μέχρι να γίνουν ένα πυκνό, λείο μείγμα. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια σε πυκνή μαρέγκα. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα το ¼ της μαρέγκας με το μείγμα κρόκων-maple syrup, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Ρίχνουμε το μείγμα στην υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια που έχουμε ετοιμάσει και τα βάζουμε σε σχάρα, στο κάτω μέρος του φούρνου. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160oC. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι τα σουφλέ να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Ξεφουρνίζουμε, κοσκινίζουμε επάνω αν θέλουμε άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος