banner
banner
banner

Ταχινόπιτα

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022

Υλικά
Υλικά

3 φλ. τσ. αλεύρι
2 φλ. τσ. ταχίνι
1 φλ. τσ.  ζάχαρη
1 φλ. τσ. πορτοκαλιού
1 φλ. τσ.  νερό από βρασμένα κανελο-γαρύφαλλα
1/2 φλ. τσ. κονιάκ
1 φλ. τσ.  καρύδια χοντρο-κοπανισμένα
1/2 φλ. τσ. φρουί γκλασέ, ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσ.  μαύρες σταφίδες
1 κ. κ. κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
2 κ. κ. μπέκιν πάουντερ
1/2 κ. κ. μαγειρική σόδα
1-2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά ή σιμιγδάλι

banner
Παρασκευή

Ανακατεύουμε το ταχίνι με τη ζάχαρη και σιγά-σιγά, προσθέτουμε το νερό, το χυμό του πορτοκαλιού κι όλα τα άλλα υλικά, εκτός της τριμμένης φρυγανιάς. Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο ταχίνι, το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και μεταγγίζουμε το μείγμα πάνω της. Ψήνουμε την ταχινόπιτα σε προθερμασμένο στους 175ο, φούρνο, για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.

Θ.Τ.

Ημ/νία α' δημοσίευσης: 6/3/2014
Updated: 03/03/2022



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος