Follow us

Ταρτάκια με κεράσια και φουντούκια

Ταρτάκια με κεράσια και φουντούκια

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι

50  γρ. τριμμένα φουντούκια

140 γρ. παγωμένο βούτυρο σε κύβους

50 γρ.  ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση

3 κ.σ. μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι

500 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι

50 γρ. φουντούκι χοντροσπασμένο

2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 170ο C..

Βάζουμε το αλεύρι και τα φουντούκια σε λεκανίτσα και προσθέτουμε το βούτυρο.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε για λίγο.

Βάζουμε στην άκρη 3 γεμάτες κ.σ από το μείγμα.

Προσθέτουμε 2 -3 κ.σ παγωμένο νερό στη λεκανίτσα και ζυμώνουμε γρήγορα να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.

Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα και κόβουμε 12 δισκάκια διαμέτρου 10 -12 εκ. με ένα κουπ πατ ή ένα ποτήρι ή ένα μπολ -θα πρέπει να μαζεύουμε ό, τι περισσεύει να το ανοίξουμε σε φύλλο και να το κόψουμε και αυτό σε δισκάκια.

Στρώνουμε τα δισκάκια στις θήκες μιας αντικολλητικής φόρμας για μάφιν. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε τηγανάκι μέχρι να λιώσει λίγο και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα τα κεράσια.

Μοιράζουμε τη σάλτσα στις θήκες των μάφιν επάνω στην ζύμη.

Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τη ζάχαρη στο μείγμα αλεύρι -ζάχαρη φουντούκια που είχαμε αφήσει στην άκρη και το πασπαλίζουμε επάνω στο μείγμα μαρμελάδα -κεράσια.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και η ζύμη και να μαλακώσουν τα κεράσια.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν τα ταρτάκια για 10 λεπτά, χαλαρώνουμε τις άκρες τους με μαχαίρι, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα για να ξεφορμάρουμε και επαναφέρουμε τα ταρτάκια στην κανονική τους θέση.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν σερβίρουμε, συνοδεύοντάς τα αν θέλουμε με λίγη σαντιγί.

A.T.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.