Follow us

Τάρτα σοκολάτας vegan με φράουλες

Τάρτα σοκολάτας vegan με φράουλες

Υλικά

Υλικά

2 φλ. αλεύρι από αμύγδαλο*

2 κ.σ. αλεύρι από λιναρόσπορο

2 κ.σ. ανθόμελο ή maple syrup

2 κ.σ. κακάο

2 κ.σ. βούτυρο καρύδας

½ κ.γ. σόδα

1πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

300 γρ. κουβερτούρα

1 ½ φλ. γάλα καρύδας

1 κ.σ. κορνφλάουρ

2 κ.σ. βούτυρο καρύδας 

1 δόση βανιλίνη

Για τη γαρνιτούρα

1 ½ φλ. φρέσκες φράουλες

1 ½ κ.σ. λευκά αμύγδαλα χοντροσπασμένα και ελαφρά καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για την τάρτα: αλείφουμε με λάδι και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 27 εκ.

και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για την κρούστα της τάρτας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Τα μεταφέρουμε στην ταρτιέρα και τα απλώνουμε ισόπαχα στη βάση και στα πλαϊνά της Ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο180ο C, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρυσοκάστανο χρώμα.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βάζουμε την κουβερτούρα σε πυρίμαχο μπολ.

Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου, διαλύουμε σε λίγο κρύο νερό το κορνφλάουρ, το προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη μέχρι να εμφανιστούν φουσκαλίτσες στην επιφάνεια -δεν πρέπει να πάρει βράση.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο καρύδας και ανακατεύουμε να λιώσει.

Ρίχνουμε το καυτό μείγμα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια λεία και λαμπερή κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να χλιάνει και τη ρίχνουμε στην ταρτιέρα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, καλύπτουμε με μεμβράνη, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει τελείως και να παγώσει.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, στολίζουμε με τις φράουλες στο κέντρο της τάρτας και κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια. *Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας αλεύρι αμυγδάλου δουλεύοντας στη μουλινέτα λευκασμένα αμύγδαλα πολύ ελαφρά καβουρδισμένα, μαζί με ένα κ.γ.

ζάχαρη ή αλεύρι μέχρι να γίνουν σαν σκόνη.

Α.Τ.

και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για την κρούστα της τάρτας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα μεταφέρουμε στην ταρτιέρα και τα απλώνουμε ισόπαχα στη βάση και στα πλαϊνά της Ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο180ο C, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρυσοκάστανο χρώμα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου, διαλύουμε σε λίγο κρύο νερό το κορνφλάουρ, το προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη μέχρι να εμφανιστούν φουσκαλίτσες στην επιφάνεια -δεν πρέπει να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο καρύδας και ανακατεύουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το καυτό μείγμα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια λεία και λαμπερή κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να χλιάνει και τη ρίχνουμε στην ταρτιέρα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, καλύπτουμε με μεμβράνη, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει τελείως και να παγώσει. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, στολίζουμε με τις φράουλες στο κέντρο της τάρτας και κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια. *Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας αλεύρι αμυγδάλου δουλεύοντας στη μουλινέτα λευκασμένα αμύγδαλα πολύ ελαφρά καβουρδισμένα, μαζί με ένα κ.γ. Α.Τ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.