Follow us

Τάρτα ρυζιού

Τάρτα ρυζιού

Υλικά

Υλικά

1 λίτρο γάλα 

1/2 πρέζα αλάτι

250 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο

90 γρ ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι 

90 γρ καβουρδισμένα και πολύ λεπτοκομμένα αμύγδαλα

2-3 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου

4 αβγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους

1 πρέζα αλάτι

βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για τη φόρμα

Παρασκευή

Βράζουμε το γάλα με το αλάτι, σε μια αντικολλητική κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας το συχνά για να μην κολλήσει, μέχρι να μαλακώσει καλά.

Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα ανακατεύοντας καλά.

Αφήνουμε να κρυώσει το ρύζι και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το εκχύλισμα αμυγδάλου και τους κρόκους.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα, μαζί με το αλάτι και τα ενσωματώνουμε, προσεκτικά, στο μείγμα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα με διάμετρο 25 εκ και αποσπώμενο πάτο και την πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά κινώντας τη να πάει παντού και πετάμε το περίσσευμα της.

Μεταφέρουμε το μείγμα του ρυζιού στη φόρμα και ψήνουμε την τάρτα για 40 λεπτά, σε προθερμασμένο, στους 180ο ?, φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.

Την σερβίρουμε χλιαρή.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.