banner
banner
banner

Τάρτα με σύκα και αμύγδαλα

Συνταγή

Τάρτα με σύκα και αμύγδαλα
Υλικά

1 δόση ζύμης για τάρτες (μπριζέ ή σαμπλέ)

10 φρέσκα σύκα, μέτρια ώριμα

100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

60 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα

50 γρ. ζάχαρη-άχνη

2 αβγά

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση, κατά μήκος. Αφού έχει μείνει η ζύμη μας στο ψυγείο όσο χρειάζεται, την ανοίγουμε και τη βάζουμε σε φόρμα για τάρτες, την τρυπάμε με πιρούνι και την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για 10 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αμύγδαλα και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα, να ενωθούν. Αφού έχει μισοκρυώσει η τάρτα, απλώνουμε μέσα την κρέμα. Βυθίζουμε στην κρέμα τα σύκα, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω, σε σχήμα κυκλικό. Ψήνουμε την τάρτα στους 200° για 30 λεπτά περίπου.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος