Follow us

Τάρτα με σύκα και αμύγδαλα

Τάρτα με σύκα και αμύγδαλα

Υλικά

Υλικά

1 δόση ζύμης για τάρτες (μπριζέ ή σαμπλέ)

10 φρέσκα σύκα, μέτρια ώριμα

100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

60 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα

50 γρ. ζάχαρη-άχνη

2 αβγά

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση, κατά μήκος.

Αφού έχει μείνει η ζύμη μας στο ψυγείο όσο χρειάζεται, την ανοίγουμε και τη βάζουμε σε φόρμα για τάρτες, την τρυπάμε με πιρούνι και την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για 10 λεπτά.

Αφού τη βγάλουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αμύγδαλα και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα, να ενωθούν.

Αφού έχει μισοκρυώσει η τάρτα, απλώνουμε μέσα την κρέμα.

Βυθίζουμε στην κρέμα τα σύκα, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω, σε σχήμα κυκλικό.

Ψήνουμε την τάρτα στους 200° για 30 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.