Follow us

Τάρτα με σύκα, φέτα και μαστίχα

Τάρτα με σύκα, φέτα και μαστίχα

Υλικά

1 κατεψυγμένη συσκευασία φύλλο κουρού
200 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. ανθότυρο
½ κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
500 γρ. φρέσκα σύκα
1 κ.γ. άσπρο πιπέρι κοπανισμένο

Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε το φύλλο σε δύο ταρτιέρες, τρυπάμε με το πιρούνι πολλές φορές, στρώνουμε με λαδόκολλα, βάζουμε επάνω όσπρια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Τις βγάζουμε, αφαιρούμε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Θρυμματίζουμε τη φέτα με πιρούνι και δουλεύουμε μαζί με το ανθότυρο, τη μαστίχα, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα. Τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Γεμίζουμε τις τάρτες με το μείγμα των τυριών και στρώνουμε από πάνω τα σύκα. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, να καραμελώσουν λίγο τα σύκα.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.