Υλικά
1 πακέτο κατεψυγμένη σφολιάτα Υλικά
5 μήλα
110 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο παγωμένο
120 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα καβουρδισμένα
1 κ.γ. κοφτό τριμμένη κανέλα
Χυμός ενός λεμονιού, άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Καθαρίζουμε τα μήλα, βγάζουμε το κεντρικό μέρος με τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε χοντρές οριζόντιες φέτες (3 χιλ.) και μετά στη μέση.
Τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας σε ταρτιέρα και πιέζουμε ελαφρά να κολλήσει στα τοιχώματα.
Τη σκεπάζουμε με λαδόκολα και τη γεμίζουμε με φακές, φασόλια ή τα ειδικά βάρη για να μην φουσκώσει.
Την ψήνουμε 10 –15 λεπτά.
Χοντροτρίβουμε τα αμύγδαλα και τα απλώνουμε επάνω στην τάρτα.
Από πάνω βάζουμε τα μήλα σε σειρές και ρίχνουμε και όσο υγρό έχει σχηματισθεί με τη ζάχαρη.
Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τα σκορπάμε επάνω στα μήλα.
Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά.
Όταν κρυώσει το γλυκό πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.