Follow us

Τάρτα με μήλα

Τάρτα με μήλα

Υλικά

Υλικά

1 πακέτο κατεψυγμένη σφολιάτα  

5 μήλα  

110 γρ. ζάχαρη  

50 γρ. βούτυρο παγωμένο  

120 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα  καβουρδισμένα

1 κ.γ. κοφτό τριμμένη κανέλα

Χυμός ενός λεμονιού, άχνη ζάχαρη 

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Καθαρίζουμε τα μήλα, βγάζουμε το κεντρικό μέρος με τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε χοντρές οριζόντιες φέτες (3 χιλ.) και μετά στη μέση.

Τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη.

Απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας σε ταρτιέρα και πιέζουμε ελαφρά να κολλήσει στα τοιχώματα.

Τη σκεπάζουμε με λαδόκολα και τη γεμίζουμε με φακές, φασόλια ή τα ειδικά βάρη για να μην φουσκώσει.

Την ψήνουμε 10 –15 λεπτά.

Χοντροτρίβουμε τα αμύγδαλα και τα απλώνουμε επάνω στην τάρτα.

Από πάνω βάζουμε τα μήλα σε σειρές και ρίχνουμε και όσο υγρό έχει σχηματισθεί με τη ζάχαρη.

Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τα σκορπάμε επάνω στα μήλα.

Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά.

Όταν κρυώσει το γλυκό πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.