Follow us

Τάρτα με αλεύρι ολικής αλέσεως και βρώμης, ροδάκινα και κρέμα

Τάρτα με αλεύρι ολικής αλέσεως και βρώμης, ροδάκινα και κρέμα

Υλικά

Υλικά

3 λευκόσαρκα ροδάκινα

½ φλ. μπράντι

100 γρ. άχνη ζάχαρη

Για την τάρτα

1 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως

1 φλ. αλεύρι βρώμης

½ φλ. βούτυρο

2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

300 ml γάλα

100 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. κορνφλάουρ

2 ολόκληρα αβγά και 2 κρόκοι αβγών

2 δόσεις βανιλίνης

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ροδάκινα και βγάζουμε τα κουκούτσια.

Τα χωρίζουμε στη μέση, τα κόβουμε σε 6 κάθετα κομμάτια και τα βάζουμε να μαριναριστούν με τη ζάχαρη και το μπράντι.

Ετοιμάζουμε την τάρτα: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια κοσκινισμένα, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε μέγεθος ζαριού.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.

Ρίχνουμε 3 -4 κ.σ παγωμένο νερό και ζυμώνουμε γρήγορα, σφίγγοντας τη ζύμη πολλές φορές, μέχρι να σχηματισθεί μια μπάλα.

Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κρατάμε στην άκρη ένα κομμάτι σαν παιδική γροθιά και ανοίγουμε την υπόλοιπη σε φύλλο με τον πλάστη, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.

Τρυπάμε τη ζύμη σε πολλά σημεία, καλύπτουμε με λαδόκολλα και σκεπάζουμε με χαρτί με όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια.

Την ψήνουμε άδεια για 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για να πήξει (δεν το αφήνουμε να βράσει).

Απλώνουμε την κρέμα επάνω στην τάρτα και από πάνω αραδιάζουμε τα ροδάκινα.

Πλάθουμε ένα κορδόνι με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει και το κόβουμε σε 12 κομμάτια.

Με το ένα κομμάτι του κορδονιού σχηματίζουμε ένα κύκλο και τον τοποθετούμε στο κέντρο της κρέμας.

Τοποθετούμε τα άλλα 11 ακτινωτά σε ίση απόσταση μεταξύ τους.

Ανάμεσα τοποθετούμε τα ροδάκινα.

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 25-30 λεπτά.Α.Τ.

Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε μέγεθος ζαριού.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.

Ρίχνουμε 3 -4 κ.σ παγωμένο νερό και ζυμώνουμε γρήγορα, σφίγγοντας τη ζύμη πολλές φορές, μέχρι να σχηματισθεί μια μπάλα.

Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κρατάμε στην άκρη ένα κομμάτι σαν παιδική γροθιά και ανοίγουμε την υπόλοιπη σε φύλλο με τον πλάστη, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.

Τρυπάμε τη ζύμη σε πολλά σημεία, καλύπτουμε με λαδόκολλα και σκεπάζουμε με χαρτί με όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια.

Την ψήνουμε άδεια για 10 λεπτά.

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για να πήξει (δεν το αφήνουμε να βράσει).

Απλώνουμε την κρέμα επάνω στην τάρτα και από πάνω αραδιάζουμε τα ροδάκινα.

Πλάθουμε ένα κορδόνι με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει και το κόβουμε σε 12 κομμάτια.

Με το ένα κομμάτι του κορδονιού σχηματίζουμε ένα κύκλο και τον τοποθετούμε στο κέντρο της κρέμας.

Τοποθετούμε τα άλλα 11 ακτινωτά σε ίση απόσταση μεταξύ τους.

Ανάμεσα τοποθετούμε τα ροδάκινα.

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 25-30 λεπτά.Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.