Follow us

Τάρτα φράουλας με κρέμα φρέσκων τυριών

Τάρτα φράουλας με κρέμα φρέσκων τυριών

Υλικά

υλικά για 6 άτομα

για τη ζύμη:

200 γρ. αλεύρι

125 γρ. βούτυρο σε κομματάκια

125 γρ. ζάχαρη

1 αβγό

50 γρ. σκόνη αμυγδάλου

1 κ.γ. υγρό άρωμα πικραμύγδαλου

ελάχιστο αλάτι

για την κρέμα:

250 γρ. ρικότα

250 γρ. μασκαρπόνε

100 γρ. ζάχαρη άχνη

γαρνιτούρα:

300 γρ. φράουλες

 3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας

μερικά φυλλαράκια δυόσμου (προαιρετικά)

Παρασκευή

Φτιάχνουμε τη ζύμη.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν, χωρίς να επιμείνουμε να γίνει μια ζύμη ομοιογενής.

Δεν χτυπάμε πολύ.

Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την πατάμε να πάρει τη φόρμα δίσκου και την τυλίγουμε σε μεμβράνη.

Την αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τη ρικότα με το μασκαρπόνε και την άχνη.

Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε λίγα λεπτά να ζεσταθεί.

Την ανοίγουμε σε φύλλο διαμέτρου που να καλύπτει μια φόρμα για τάρτες των 23 εκ.

υπολογίζοντας και τα τοιχώματα.

Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και αφήνουμε το φύλλο της ζύμης να πέσει απαλά, με τις άκρες έξω από τη φόρμα.

Κατόπιν, πιέζουμε να εφαρμώσει και κόβουμε προσεκτικά το τελείωμα επάνω στο χείλος της φόρμας.

Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι, καλύπτουμε με χαρτί, πιέζουμε να κολλήσει και σκορπάμε επάνω τα ειδικά βαρίδια ή μια χούφτα όσπρια.

Ψήνουμε την άδεια τάρτα περίπου 20΄-25΄, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και να έχει ψηθεί από κάτω.

Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Κατόπιν, στρώνουμε μέσα την κρέμα τυριών που ετοιμάσαμε.

Εν τω μεταξύ, έχουμε πλύνει και καθαρίσει τις φράουλες και τις έχουμε κόψει σε φετάκια.

Τα στρώνουμε στην επιφάνεια, με τρόπο που το ένα να καλύπτει ελαφρώς το άλλο.

Στο τέλος, διαλύουμε τη μαρμελάδα με μισή κ.σ νερό, ώστε να γίνει ρευστή και καλύπτουμε τις φράουλες με ένα πολύ λεπτό στρώμα.

Γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου.

Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.