Follow us

Τάρτα αναποδογυρισμένη με μούσμουλα και κεράσια

Τάρτα αναποδογυρισμένη  με μούσμουλα και κεράσια

Υλικά

Υλικά για μια ταρτιέρα 18 εκ.

500 ξεφλουδισμένα μούσμουλα και κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια τους

100 γρ. ζάχαρη

τα σποράκια από 1/2 λουβί βανίλιας  

60 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

100 γρ. ζάχαρη

140 γρ. βούτυρο

χυμό από ½ λεμόνι και ξύσμα από 1 ολόκληρο 

3 αβγά

50 γρ κρέμα αμυγδάλου ή βούτυρο (εμείς χρησιμοποιήσαμε το λεγόμενο και «βούτυρο» αμυγδάλου, που πωλείται σε ντελί ή καταστήματα βιολογικών προϊόντων) 

150 γρ. αλεύρι

80 γρ. καλαμποκάλευρο 

1 φακελάκι ξερή μαγιά 

Παρασκευή

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο και τη μαγιά σε μια λεκανίτσα.

Σε μια άλλη λεκανίτσα σπάμε τα αβγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το χυμό του λεμονιού, το λιωμένο βούτυρο, το τυρί και το «βούτυρο» του αμυγδάλου.

Μόλις ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε το μείγμα αυτό στη λεκανίτσα με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε τα 100 γρ.

της ζάχαρης σε ένα τηγάνι μαζί με τη βανίλια.

Προσθέτουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3 λεπτά, χωρίς να διαλυθούν καθώς θα τυλίγονται από τη ζάχαρη.

Απλώνουμε τα καραμελωμένα φρούτα στον πάτο μιας ελαφρά βουτυρωμένης ταρτιέρας με διάμετρο 18 εκ.

(Βουτυρώνουμε μόνο στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσουμε σκεύος σιλικόνης).

Ρίχνουμε το μείγμα της ζύμης πάνω από τα φρούτα και βάζουμε την ταρτιέρα στο φούρνο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170ο ?, φούρνο για 35-40 λεπτά.

Την ώρα του σερβιρίσματος αναποδογυρίζουμε την ταρτιέρα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε την τάρτα μας ζεστή.

Θ.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.