Follow us

Τάρτα αμυγδάλου με κεράσια

Τάρτα αμυγδάλου με κεράσια

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

110 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 κούπας λευκή ζάχαρη

1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο

Για τη γέμιση

1/4 κούπας λευκή ζάχαρη

40 γρ βούτυρο

1 αβγό

1/2 κούπα λευκά αμύγδαλα

1 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

450 γρ κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια

Παρασκευή

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε το αβγό.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Με τα χέρια πλάθουμε μια μπάλα και τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Όταν βγει από το ψυγείο, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και στρώνουμε σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο.

Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Καλύπτουμε την επιφάνεια της με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Αποσύρουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το βάρος και αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε ξανά.

Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ ψιλή σκόνη.

Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι στο μείγμα με το αβγό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη πάστα.

Απλώνουμε το μείγμα στη βάση της τάρτας και βυθίζουμε μέσα τα κεράσια.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 C και ψήνουμε για 25-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε.

Διατηρείται στο ψυγείο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.