Follow us

Τα υπέροχα ροδάκινα

Τα υπέροχα ροδάκινα

Να βυθίζεις τα δόντια σου σε ένα ζουμερό ροδάκινο, είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της εποχής. Υπέροχο φρούτο, με πολύ άρωμα, όση γλύκα χρειάζεται και βελούδινη σάρκα, έχει ένα σωρό παραλλαγές. Το λευκόσαρκο, πιο ευγενικό και λεπτό είναι πλέον σπάνιο. Συχνότερα βρίσκουμε τα ξαδέρφια του, γιαρμάδες και νεκταρίνια. Τελευταία κυκλοφορεί και η περίφημη πλακέ ποικιλία που θυμίζει πολύ το λευκόσαρκο. Το ροδάκινο ταιριάζει παντού, ακόμα και στη μαγειρική, με λευκά κρεατικά. Με λίγο μαρινάρισμα μέσα σε αρωματικό σιρόπι έχουμε ένα τέλειο απλό επιδόρπιο. Γίνεται εξαιρετικό παγωτό ή, ελαφρά βρασμένο σε σιρόπι, συνοδεύει παγωτά. Μπαίνει σε τάρτες, σε τούρτες, σε κέικ και, φυσικά, σε κάπκεικ. Για επιδόρπιο σε ένα κομψό δείπνο σας προτείνουμε τη συνταγή με τα ροδάκινα σε γλυκό κρασί… Δοκιμάστε ακόμη, μαρμελάδα ροδάκινο και ροδάκινα γεμιστά στο φούρνο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.