Να βυθίζεις τα δόντια σου σε ένα ζουμερό ροδάκινο, είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της εποχής. Υπέροχο φρούτο, με πολύ άρωμα, όση γλύκα χρειάζεται και βελούδινη σάρκα, έχει ένα σωρό παραλλαγές. Το λευκόσαρκο, πιο ευγενικό και λεπτό είναι πλέον σπάνιο. Συχνότερα βρίσκουμε τα ξαδέρφια του, γιαρμάδες και νεκταρίνια. Τελευταία κυκλοφορεί και η περίφημη πλακέ ποικιλία που θυμίζει πολύ το λευκόσαρκο. Το ροδάκινο ταιριάζει παντού, ακόμα και στη μαγειρική, με λευκά κρεατικά. Με λίγο μαρινάρισμα μέσα σε αρωματικό σιρόπι έχουμε ένα τέλειο απλό επιδόρπιο. Γίνεται εξαιρετικό παγωτό ή, ελαφρά βρασμένο σε σιρόπι, συνοδεύει παγωτά. Μπαίνει σε τάρτες, σε τούρτες, σε κέικ και, φυσικά, σε κάπκεικ. Για επιδόρπιο σε ένα κομψό δείπνο σας προτείνουμε τη συνταγή με τα ροδάκινα σε γλυκό κρασί… Δοκιμάστε ακόμη, μαρμελάδα ροδάκινο και ροδάκινα γεμιστά στο φούρνο.