Follow us

Τα πιο μυρωδάτα τσουρέκια της πόλης!

Κλασικά, με την πολίτικη συνταγή ή πιο πρωτότυπα, τα τσουρέκια είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τις ημέρες του Πάσχα και αρέσουν σε όλους. Διαλέξαμε τα πιο καλοφτιαγμένα της Αθήνας, για να τα δωρίσετε ή να τα χαρείτε στο σπίτι σας…

Τα πιο μυρωδάτα τσουρέκια της πόλης!

Αυτές τις ημέρες, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία είναι γεμάτοι από τσουρέκια κάθε είδους: παραδοσιακά, με έντονα αρώματα από μαχλέπι και μαστίχα, αφράτα ή πιο συμπαγή, αλλά και πιο μοντέρνα, με γέμιση σοκολάτας ή τελείως διαφορετικά, που θυμίζουν τα ιταλικά πανετόνε και κολόμπα. Νέα, φετινή τάση, που συναντήσαμε σε αρκετές περιπτώσεις, τα νηστίσιμα τσουρέκια με ταχίνι. Εμείς, κάναμε την έρευνά μας και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα της πόλης, για να διαλέξετε…

Τα κλασικά πολίτικα

Α λα γκρεκ: ο Κωστής Κωστάκης στο Α λα γκρεκ φτιάχνει υπέροχα στη γεύση και στην υφή τσουρέκια, που μοσχομυρίζουν καλό βούτυρο, μαχλέπι, μαστίχα και ξύσμα πορτοκάλι. Και σε νηστίσιμη εκδοχή. (Αγ. Παρασκευής 65, Χαλάνδρι, τηλ. 2110122071)

Τα πιο μυρωδάτα τσουρέκια της πόλης!
Α λα γκρεκ

Belle Vue: το ζαχαροπλαστείο με την κωνσταντινουπολίτικη καταγωγή τα φτιάχνει στην κλασική, πολίτικη εκδοχή, αλλά με διακριτικά αρώματα. (Ελ. Βενιζέλου 104, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9344064, www.bellevue.gr)

Εύη:
ονομαστό τσουρέκι από επιλεγμένα υλικά, που έφτιαχνε οικογένεια Κωνσταντινοπολιτών από το 1971 στην οδό Μαρασλή και πλέον βρίσκουμε στα Ιλίσια. (Ιλισίων 2 και Νυμφαίου 4, τηλ. 210 7241766)

Belle Vue

Lido: στο μαγαζάκι αυτό του Παγκρατίου βρίσκουμε από το 1967 μαστιχωτό τσουρέκι με άρωμα μαστίχας και βουτύρου και έντονη αίσθηση από μαχλέπι στο στόμα. Και με γέμιση σοκολάτας, αλλά και κάστανου. (Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι, τηλ. 210 7516898)

Lido

Τα Γιούλια: μια οικογένεια με ρίζες από Μικρά Ασία έφτιαξε ένα εργαστήρι στον Περισσό το 1945 κι από τότε φημίζεται για τα τσουρέκια του, που είναι εξαιρετικά αφράτα στην υφή. Και με γέμιση πραλίνας, κρέμας κάστανου, κερασιού, κ.ά. (εργαστήριο: Αναγεννήσεως 49-51, Περισσός, τηλ. 210 2798351, κατάστημα: Μεσολογγίου 24, Νέα Ιωνία, τηλ. 210 2799766)

Τα Γιούλια

Χατζής: θεσσαλονικιώτικο ζαχαροπλαστείο με φήμη στο τσουρέκι και ιστορία από το 1908. Το τσουρέκι του είναι ελαστικό, χωρίς να λασπώνει. Και με γέμιση κάστανο, αλλά και επικάλυψη λευκής ή μαύρης σοκολάτας. (Μητροπόλεως 5, Σύνταγμα, τηλ. 210 3222647)

Χατζής

Τα πιο ιδιαίτερα

Chryssinas: ο γνωστός φούρνος-ζαχαροπλαστείο μετακόμισε πρόσφατα κοντά στην Κατεχάκη και από το υπερσύγχρονο, ανοιχτό εργαστήριό του βγαίνουν αυτή την περίοδο 8 ειδών τσουρέκια, από νηστίσιμο, μοναστηριακής συνταγής, μέχρι γεμιστό με κρέμα πατισερί και κομμάτια σοκολάτας ή με κρέμα πορτοκάλι. (Μπαϊρακτάρη 4, Αθήνα, μετρό Κατεχάκη, τηλ. 2161001011, https://chryssinas.gr/)

Chryssinas

Dimitris Economides: στη νέα άφιξη στο Ν. Ψυχικό, εκτός από το κλασικό τσουρέκι θα βρείτε και μια εκδοχή ιδιαίτερη, ένα πεντανόστιμο και πολύ αφράτο δημιούργημα που συνδυάζει panetone, μπριός και τσουρέκι μαζί, με κομματάκια σοκολάτας και φρούτων. (Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6755000)

Papaspirou: εκτός από μυρωδάτο, πολίτικο τσουρέκι με μαστίχα και μαχλέπι, εδώ προτείνουν την κολόμπα, το γλυκό, πασχαλινό “περιστέρι” της Ιταλίας, ένα αφράτο, γλυκό τσουρεκένιο αρτοποίημα, με πορτοκάλι και κεράσι, αρωματισμένο με λικέρ μαρασκίνο. (Καταστήματα σε Αχαρνές, Κηφισιά, Αμπελόκηπους, Χαλάνδρι, https://papaspirou.gr)

Papaspirou

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…