banner
banner
banner

Τα μπισκότα της Εβίτας…

Ντίνα Γκρουμούτη Ντίνα Γκρουμούτη Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013


Τα μπισκότα της Εβίτας…

Πριν 15 περίπου χρόνια η κυρία Παπαχαραλάμπους ενέδωσε στις προτροπές των φίλων της να ανοίξει ένα εργαστήριο και να πουλά τα υπέροχα μπισκότα που τους έφτιαχνε. Τα βουτυράτα μπισκοτάκια αμυγδάλου ήταν η αρχή και εξακολουθούν να είναι από τα πιο δημοφιλή. Από τις δυο κόρες της, την Εβίτα την κέρδισε τελικά η ζαχαροπλαστική και εδώ και χρόνια βρίσκεται επικεφαλής του εργαστηρίου, που εξακολουθεί να λειτουργεί με τη φιλοσοφία, τα υλικά και την τεχνική σπιτικής κουζίνας. Αυτός είναι και ο λόγος που τα "Μπισκότα από σπίτι" της Εβίτας Παπαχαραλάμπους, που κατοικούν σε ένα λιλιπούτειο μαγαζί-μπιζουδάκι (μαζί και εργαστήριο) σ' ένα στενό του Χαλανδρίου, μαζεύουν φίλους απ΄όλη την Αθήνα -και όχι μόνο. Η όμορφη Εβίτα και η πανέμορφη μητέρα της -που βρίσκεται ακόμα στις επάλξεις- φτιάχνουν και φουρνίζουν καθημερινά μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα μπισκότα με εθιστικές γεύσεις. Από τα κλασικά τους μέχρι τις νέες ιδέες της Εβίτας και τα εποχικά.

banner
Τα μπισκότα της Εβίτας…

Τα "τριφτά" αμυγδάλου μας ενθουσίασαν -θυμίζουν κουραμπιέ χωρίς ζάχαρη. Τα μπισκοτάκια σοκολάτας (με σοκολάτα Valrhona) έχουν βαθιά σοκολατένια γεύση και αίσθηση "υγρής" σοκολάτας, είναι εξαιρετικά. Αλλη υπέροχη γεύση είναι τα μπισκότα με ταχίνι και πορτοκάλι, με φλουδίτσα πορτοκαλιού να σκάει απολαυστικά στο στόμα. Τα μπισκότα με τζίντζερ και λεμόνι έχουν έντονη λεμονάτη γεύση και πολύ καλή υφή στο στόμα, τα κατατάξαμε στα πιο καλά της. Εκείνα τα πλούσια με τη γέμιση σταφίδας, πάλι, θυμίζουν σε γεύση πάστα φλόρα! Πολύ καλά και τα παξιμαδάκια με φιστίκι Αιγίνης. Από τα αλμυρά της, ξεχωρίσαμε εκείνα με το καρύδι και το έμμενταλ, με έντονη τη γεύση του ξηρού καρπού και νόστιμη αίσθηση τυριού, που τρίβουν όμορφα στο στόμα. Θα πρέπει να πούμε ότι (αν και δεν θα βρεις έτοιμες) δέχονται παραγγελίες και για τούρτες.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το "Μπισκότο από σπίτι" θα βρίσκεται στο φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις/Χριστούγεννα 2013" και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε -και να αγοράσουμε ακόμα- τα υπέροχα μπισκότα του! Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους άλλωστε, συμμετέχει στα Εργαστήρια Γεύσης για να μας μάθει, σε φιλική, γιορτινή ατμόσφαιρα, να φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από μπισκότο αρωματισμένα με μαστίχα και με γλάσο πορτοκαλιού, που θα προσφέρουμε τις γιορτές στο σπίτι μας ή σαν ένα πολύ γλυκό δώρο (την Κυριακή 1/12 στις 17.00 -κλείστε θέση!)
"Μπισκότο από σπίτι" Σπάρτης 11 Χαλάνδρι, τηλ. 210 6833598



Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος