Follow us

Τα φρέσκα παγωτά του καλοκαιριού

Από παγωτό pop corn, ή παγωτό πάβλοβα με μαρέγκες, μέχρι προφιτερόλ με sorbet, παρφέ με κουκουνάρι, μάνγκο και αμύγδαλο, αλλά και συναρπαστικές vegan επιλογές, επτά αγαπημένα παγωτατζίδικα της πόλης μας φτιάχνουν το καλοκαίρι με τις καινούριες γεύσεις τους.

Τα φρέσκα παγωτά του καλοκαιριού

Με τις τζελαταρίες να γίνονται ολοένα πιο εφευρετικές, διευρύνοντας την γκάμα τους και επενδύοντας συνεχώς στις τεχνικές τους δυνατότητες, δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο παρουσιάζουν περισσότερες και πιο ιδιαίτερες γευστικές επιλογές, με τη χρήση ποιοτικών υλικών, που μας παρασέρνουν σε νέους γευστικούς ορίζοντες. Έτσι λοιπόν, λίγο πριν ο Αύγουστος μας βάλει για τα καλά στο πιο καυτό κομμάτι του καλοκαιριού, κάναμε τις βόλτες μας και σημειώσαμε τις καινούριες εκπλήξεις με τις οποίες αυτά τα καταφύγια δροσιάς θα μας θωρακίσουν από τους καύσωνες που έρχονται. Σημειώστε τις εξελίξεις και αποθηκεύστε τις δροσερές διευθύνσεις τους, για να είστε προετοιμασμένοι!

Kayak

Τα φρέσκα παγωτά του καλοκαιριού
Παγωτό pop corn, Kayak ©

Εμβληματική ελληνική εταιρεία παγωτου με φινετσάτα σημεία πώλησης σε πολλά σημεία της Ελλάδας, η Kayak έχει για μπροστάρη των φετινών της νέων προτάσεων το αναπάντεχο παγωτό pop corn, με την ενδιαφέρουσα υφάλμυρη γεύση, που θυμίζει στ’ αλήθεια κανονικό pop corn, τονισμένο, όμως, από νότες καραμέλας που δίνουν ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα. Πλάι του, στην νέα γκάμα βρίσκουμε τη μαστιχωτή vegan βανίλια Μαδαγασκάρης, αλλά και την γευστική vegan σοκολάτα Βελγίου, αμφότερες παρασκευασμένες από γάλα βρώμης, το παγωτό αμυγδαλωτό με κρέμα, αμύγδαλα και ξύσμα φρέσκου λεμονιού, το spicy ruby chocolate με ροζ σοκολάτα της Callebaut συνδυασμένο με τέσσερα μπαχαρικά, το sorbet ρόδι – βατόμουρο με πραγματικό χυμό φρούτων, χωρίς συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Η λίστα των νέων παγωτών κλείνει με τη Grand Cru Chocolate με τρούφα αυθεντικής σοκολάτας Nyangbo της Valrhona, και το παγωτό σύκο.


Βύρωνος 1, Πλάκα | 2103223840 | Περισσότερα καταστήματα στο www.kayak.gr

Choureal

Σουδάκι γεμισμένο με παγωτό, Choureal ©

Ποικιλία κλασικών αλλά και νέων γεύσεων παγωτού όπως η βανίλια Μαδαγασκάρης, η bitter σοκολάτα Valrhona, το φιστίκι Αιγίνης, αλλά και δροσερά sorbet με γεύση φράουλα, λεμόνι, mango και βατόμουρο πρωταγωνιστούν στον κατάλογο του Choureal. Μάλιστα, για τους λάτρεις του προφιτερόλ - για το οποίο φημίζεται η γοητευτική αυτή μπράντα από την Θεσσαλονίκη - ζητήστε να σας γεμίσουν τα σουδάκια με παγωτό, ή ακόμη και με sorbet, και έπειτα με τη σοκολάτα της επιλογής σας. Εμείς θα σας προτείναμε να συνδυάσετε τα σουδάκια με το sorbet φράουλας, που είναι όσο γλυκό χρειάζεται για να ταιριάξει με τη νέα σοκολάτα yuzu, ενώ στα «πειραγμένα» προφιτερόλ ξεχωρίζουμε και αυτό με sorbet βατόμουρο, bitter σοκολάτα και μαρμελάδα φρούτα του δάσους. Αν προτιμάτε, πάντως, κάποιο γλυκό, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα φρέσκα εκλεράκια γεμισμένα με την όσο-όξινη-πρέπει κρέμα λεμονιού και γαρνιρισμένα με μαρέγκα, αλλά και τα σουδάκια με την παχύρευστη κρέμα patisserie, πασπαλισμένα με καραμέλα.

Διομείας 2 & Ερμού 18, Σύνταγμα | 2103317883

Oggi

Για το αυθεντικό του ιταλικό παγωτό με γνήσιες πρώτες ύλες, χωρίς χρωστικές και συντηρητικά, περηφανεύεται το νεοαφιχθέν Oggi, κι όχι άδικα. Το κατάστημα τρέχει η νεότερη γενιά της οικογένειας Ντούρα, τρία νέα παιδιά που μαθήτευσαν στα εργαστήρια της ιταλικής Oggi και εκπαιδεύτηκαν από ειδικούς της εταιρείας στα μυστικά του αυθεντικού gelato, πριν ετοιμάσουν 25 γεύσεις παγωτού με ιταλικές συνταγές για το νέο κατάστημά τους, 16 εκ των οποίων είναι απολύτως vegan! Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις είναι η Pulcinella από 80% ricotta με άρωμα πορτοκαλιού και κομματάκια σοκολάτας με φιστίκι, το vegan Terza Nota Cacao, με σοκολατένια γεύση όμορφα τονισμένη με πορτοκάλι και ρούμι, και το φιστίκι με αληθινή γεύση του ξηρού καρπού και νότες καβουρδίσματος.

Βουλής 17, Αθήνα | 2103246995

Le Greche

To limited edition Italicus panettone, Le Greche ©

Ενδιαφέρουσες επιλογές βρίσκουμε και στο «Le Greche» όπως το παγωτό πάβλοβα σερβιρισμένο με γευστικές μαρέγκες, η ισορροπημένη μέντα με κομματάκια σοκολάτας και ευχάριστη φρεσκάδα, αλλά και το πληθωρικό limited edition Italicus panettone με zabaione. Δοκιμάστε επίσης το παγωτό zabaione με κρασί Marsala σε κορνέτο, για μεθυστική απόλαυση. Από τα νέα sorbet ξεχωρίζει αυτό των εσπεριδοειδών, με την ευχάριστη επίγευση, αλλά και το δροσερό semifreddo σε βαζάκι με ιταλική μαρέγκα, κρέμα λεμονιού, κροκάν αμυγδάλου και καντούτσι σε limoncello. Για το τέλος, αφήνουμε δύο παγωτά σάντουιτς· το cheesecake, με μπισκότο κανέλας, κρέμα cheesecake, sorbet φρούτα του δάσους και μαρμελάδα βύσσινο, αλλά και το σάντουιτς με μπισκότο κανέλας, βανίλια Μαδαγασκάρης, σάλτσα από φρούτα του δάσους και sorbet ροδάκινο.

Μητροπόλεως 16, Σύνταγμα | 2167006458

Fatto a Mano

Γνωστό για τους πειραματισμούς του και τις ενδιαφέρουσες σταθερές γεύσεις του, όπως το παγωτό ρακόμελο, το «Fatto a Mano» φέτος ενισχύει τη γκάμα του με παγωτό φιστίκι αράπικο με καραμέλα, παγωτό κεράσι φτιαγμένο από φρέσκα κεράσια, παγωτό καρύδα με σοκολάτα, αλλά και παγωτό μαστίχα λεμόνι με κομμάτια κίτρο, πάνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι που παρασκευάζεται με την οικογενειακή συνταγή του ιδιοκτήτη κ. Νύκταρη. Ιδιαίτερη θέση, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έχουν τα sorbet από φρέσκα φρούτα, χωρίς συντηρητικά, με στέβια αντί για ζάχαρη, ή χωρίς καμία προσθήκη γλυκαντικών, ιδανικά και για vega, όμως στη ρότα του best seller έχει ήδη μπει το soft παγωτό με γεύση σοκολάτα Valrhona και βανίλια Μαδαγασκάρης, αλλά και ναμελάκα με σκούρα και λευκή σοκολάτα.

Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι | 210 577 7407

Bufala Gelato

Παγωτό miranda με βουβαλίσιο γάλα, Bufala Gelato ©

Τα πάμπολλα καταστήματα των Bufala Gelato ανά την Ελλάδα, μπορεί να ειδικεύονται στα παγωτά με βουβαλίσιο γάλα, η έκπληξη των νέων γεύσεων όμως, έχει για βάση της το αγελαδινό: το New York cheesecake με τριμμένο μπισκότο βουτύρου, μασκαρπόνε και μαρμελάδα άγριας φράουλας, είναι ένα εξαιρετικά ισορροπημένο παγωτό, με τις φρουτένιες νότες να ενώνουν αρμονικά τα επιμέρους στοιχεία. Στις vegan επιλογές βρίσκουμε παγωτά με βάση το νερό, από τα οποία ξεχωρίζει το παγωτό μάνγκο με passion fruits λόγω της καλά ισορροπημένης γεύσης και υφής του, ενώ στα παγωτά με βουβαλίσιο γάλα το ενδιαφέρον μας κέντρισε το νέο peanut butter crunch με γεύση μπανάνα, φυστικοβούτυρο, bitter σοκολάτα και κόκκους ρυζιού, που δίνουν μια υφάλμυρη γεύση και ενδιαφέρουσα υφή. Ξεχωρίζει επίσης το Μiranda με τη βελούδινη υφή και επίγευση από τα γνωστά μπισκότα, ενώ η λίστα των bufala κλείνει με τα νέα παγωτά pecan caramel με καραμέλα βουτύρου και καρύδια, το καρύδι με σύκο, το καϊμάκι, το blueberry mascarpone και το κλασικό chocorange. Τέλος, επιλέξτε να βάλετε το παγωτό σας σε μπισκοτένια χωνάκια ή σε χωνάκια από τραγανή και φρέσκα βάφλα, για έξτρα απόλαυση.

Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα | 2108946000 | Περισσότερα καταστήματα στο http://bufalagelato.com/

Κόκκιον

Σορμπέ σοκολάτα, KOKKION ©

Με 24 σταθερές γεύσεις σε συνεχές rotation, το Κόκκιον προτείνει για το φετινό καλοκαίρι εμπνεύσεις όπως παγωτό ταχίνι με μέλι, το ισορροπημένο παρφέ με κουκουνάρι, μάνγκο και αμύγδαλο, το παγωτό ανθόγαλα με φράουλα και ροζ πιπέρι, το καϊμάκι με βουβαλίσιο γάλα και κόκκινα φρούτα, αλλά και το sorbet με σοκολάτα 85% κακάο, με ωραία υφή και επίγευση. Η λίστα κλείνει με το παγωτό μασκαρπόνε, φτιαγμένο με τυρί που παρασκευάζουν οι ίδιοι, πετιμέζι και περγαμόντο, που ανυψώνει την επίγευση με απαλές, φρουτένιες νότες. Στη λίστα των μελλοντικών μας δοκιμών, είναι επίσης οι γρανίτες με γεύση βατόμουρο και κόκκινα φρούτα, αλλά και τα ξυλάκια με παγωτό ανθόγαλο με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας και τρίμα βάφλας με ανθό αλατιού.

Πρωτογένους 2, Ψυρρή | 6981563511

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…