Follow us

Sweets for my sweet!

Γλυκίσματα με ρομαντικό outlook και ανάλογες γεύσεις από top ζαχαροπλάστες, η γλυκιά απόλαυση που αποτελεί θεσμό για την ημέρα...

Sweets for my sweet!

To γλυκό είναι κάτι παραπάνω από δώρο. Προορίζεται να ικανοποιήσει περισσότερες αισθήσεις και εμπεριέχει τη χαρά της κοινής απόλαυσης. Ομορφαίνει με το ειδικό του βάρος κάθε τρυφερή επέτειο και γιορτή και δίνει πάσα στους ζαχαροπλάστες για δημιουργίες ανάλογες με την περίσταση. Ακριβώς αυτή η σημασία του απαιτεί γλυκά που θα θυμόμαστε… Στα πρακτικά, καλό είναι να κάνετε πρώτα μια τηλεφωνική παραγγελία το νωρίτερο δυνατό, είτε τα αγοράσετε take away είτε μέσω εταιρείας delivery. Τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία τα διαθέτουν μέχρι τις 15/2.

Bon Bon Fait Maison (Μοναστηράκι, Πειραιάς)

Sweets for my sweet!

Για την ημέρα, ο pastry chef Κρίτων-Μηνάς Πουλής προτείνει: “Flower of Love”, μικρά ροζ γλυκάκια με μπισκότο macaron τριαντάφυλλο, βελούδινη μπαβαρουάζ τριαντάφυλλο και top με κρεμώδη σαντιγί και φρέσκα raspberries (σμέουρα). Την κόκκινη τούρτα σε σχήμα καρδιάς “Forastero”, με βελούδινη μους σοκολάτας 66% κακάο και φρέσκο χυμό raspberries, βάση από μπισκότο brownies, φρέσκα raspberries (σμέουρα), αεράτη σαντιγί σοκολάτας-σμέουρων, τραγανό σοκολατένιο φύλλο, όλα πασπαλισμένα με πούδρα σμέουρου. (Πετράκη 30 Μοναστηράκι, 21 0331 8703 και Πολυδεύκους 39 Πειραιάς 21 0411 7999. Εξυπηρετείται από e-food.gr, wolt.com).

Dimitris Economides Athens (Νέο Ψυχικό)

Το φίνο ζαχαροπλαστείο του Νέου Ψυχικού προτείνει τρία γλυκίσματα σε μορφή τούρτας με σχήμα καρδιάς για τον Άγιο Βαλεντίνο. Την “framboise” με μπισκότο βουτύρου, κρέμα αμυγδάλου, crémeux framboise, compoté framboise και φρέσκα framboises, την “Coeur d’ Amour” με μπισκότο βουτύρου, τραγανή πραλίνα, crémeux gianduja και mousse σοκολάτα-καραμέλα, ενώ μια καλή επιλογή είναι και η κλασική του Saint Honoré που βγαίνει σε σχήμα καρδιάς, ειδικά για την ημέρα. (Λεωφ. Κηφισίας 340, Ν.Ψυχικό, τηλ. 210 6755000 -εξυπηρετείται από την e-food.gr)

Madame Fraise

To πολυσυζητημένο πρόσφατο “ghost” ζαχαροπλαστείο των Ευγένιου Βαρδακαστάνη και Γιάννη Κίκιρα, προτείνει για τον Άγιο Βαλεντίνο το κουτί Valentine selection με γλυκές καρδούλες, μια με dacquoise φουντουκιού, εξωτικά φρούτα και σοκολάτα γάλακτος και μια άλλη με τραγανό sablé με αγριοκέρασο, κρέμα βανίλιας και αρωματικό τσάι. Ακόμα, ένα heart shape soft cookie βανίλιας με frosting τυρί κρέμα και compoté από φρούτα του δάσους και ένα σοκολατένιο panettone με chips σοκολάτας γάλακτος. Τα βγάζουν σε περιορισμένη ποσότητα και τα διαθέτουν μέσω wolt.com αλλά θα σας εξυπηρετήσουν και από το lab τους, στην οδό Υμηττού 225 στο Παγκράτι, τηλ. 2114186086, κατά προτίμηση με τηλεφωνική παραγγελία.

Ourse (A. Γλυφάδα)

Ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης και η ομάδα του Ourse προτείνουν και φέτος το πρωτότυπο κουτί-έκπληξη, που κρύβει μια σειρά από γλυκά διαμαντάκια και το κρασί τους: κασετίνα με 30 κατακόκκινα σοκολατάκια με γεύση φράουλα & kusmi tea, μια πάστα-μπάρα λευκή με raspberries & yuzu, δυο ατομικά brioches με σταφίδα, που συνοδεύονται με πραλίνα φουντουκιού-gianduja σε βαζάκι και μαζί μια φιάλη ροζέ κρασί Προβηγγίας. Το διαθέτουν σε περιορισμένα κομμάτια. Μυστρά 39 Α. Γλυφάδα, 21 2106 7019.

Souit by Babis Zidilis Π.Φάληρο

Ο Μπάμπης Ζιντίλης ετοίμασε τρία γλυκά σε σχήμα καρδιάς ειδικά για την ημέρα, που βγαίνουν σε ατομική πάστα και σε τούρτα: την σοκολατίνα με 70% κακάο, passion fruit, βάση από τραγανή φεγιεντίνη, πραλίνα και σοκολάτα, την bavaroise βανίλια με τραγανή βάση φεγιεντίνης, φρέσκες φράουλες και λευκή σοκολάτα και την ανάμεικτη σοκολάτα-βανίλια με crémeux bitter σοκολάτας και bavaroise βανίλια. Αν περάσετε 14/2 17.00-21.00 από το κατάστημα θα πετύχετε μια ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία με τον bartender Γιάννη Πέτρο Πετρή να ανακατεύει στο shaker το must taste cocktail Red Velvet με Kernel ενώ ο Μπάμπης Ζιντίλης θα κάνει pairing pastry γευστικές εκπλήξεις σε σφηνοπότηρα! (Τερψιθέας 48 Π.Φάληρο 21 0988 6192)

Le Votre Pirée, Πειραιάς

Ο Στέφανος Διαμαντόπουλος πρωτοτυπεί προτείνοντας το “babka με frantzipan και μάντολες” μια εκδοχή σε σχήμα καρδιάς του παραδοσιακού πολωνέζικου τσουρεκιού babka, που γεμίζει με κρέμα αμυγδάλου (frangipan) και σπασμένες κόκκινες μάντολες. Ένα γλυκό που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε ώρα, ακόμα και το πρωί με τον καφέ… (Κουντουριώτου 166 Πειραιάς 21 0412 2577)

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.