ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Συκόπαστο

Συκόπαστο

Υλικά

Υλικά

1 κ. σύκα φρέσκα

200 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. κορνφλάουρ

½ ποτήρι νερό

Χυμό από 1 λεμόνι

Για το πλάσιμο

100 γρ. καρύδια τριμμένα

100 γρ. αμύγδαλο τριμμένο

100 γρ. φιστίκια τ. Αιγίνης τριμμένα

100 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα σύκα και κόβουμε το κοτσάνι τους.

Τα αλέθουμε στο μπλέντερ.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι.

Τα ανακατεύουμε συνέχεια και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.

Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Καβουρδίζουμε το σουσάμι και το ανακατεύουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.

Φτιάχνουμε μπάλες από το συκόπαστο και τις τυλίγουμε με τους ξηρούς καρπούς.*Η συνταγή είναι από την ταβέρνα "Ηλίας" στον Έμπωνα Ρόδου.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.