banner
banner
banner

Σύκα στο φούρνο με μαρμελάδα πορτοκάλι και σοκολάτα

Συνταγή

Σύκα στο φούρνο με μαρμελάδα πορτοκάλι και σοκολάτα
υλικά

16 γερά φρέσκα σύκα, μεγάλα και ομοιόμοφα
1 μεγάλη κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι καλής ποιότητος, με κομματάκια φρούτου
100 γρ. bitter σοκολάτα
1 φλ.τσ. καρυδόψιχα

banner
παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα σύκα με τη φλούδα. Κόβουμε από κάθε σύκο ένα μικρό φετάκι με το κοτσάνι και σχίζουμε λίγο τη φλούδα στο επάνω μέρος για να το ανοίξουμε. Με ένα κουταλάκι δημιουργούμε μια κοιλότητα σε κάθε σύκο, ανοίγοντάς το προσεκτικά, χωρίς να φτάσουμε στον πάτο.  Ψήνουμε ελαφρώς τα καρύδια στο φούρνο και τα χοντροσπάζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2/3 της μαρμελάδας με τα καρύδια, κρατώντας 1 κ.σ. για το πασπάλισμα.  Τρίβουμε λίγη από τη σοκολάτα σε φλούδες και τη μοιράζουμε μέσα στα σύκα. Τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα, κρατώντας 3 κ.σ. Βάζουμε τα σύκα στο φούρνο, σε βουτυρωμένο πυρέξ για 10'. Κατόπιν τα απογεμίζουμε με τη μαρμελάδα που κρατήσαμε και τα ψήνουμε 5' ακόμη. Λυώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί. Μόλις τα βγάλουμε, μοιράζουμε επάνω τη σοκολάτα και τα σερβίρουμε αμέσως πασπαλισμένα με καρύδι. 


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος