Υλικά
υλικά
16 γερά φρέσκα σύκα, μεγάλα και ομοιόμοφα
1 μεγάλη κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι καλής ποιότητος, με κομματάκια φρούτου
100 γρ. bitter σοκολάτα
1 φλ.τσ. καρυδόψιχα
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα σύκα με τη φλούδα.
Κόβουμε από κάθε σύκο ένα μικρό φετάκι με το κοτσάνι και σχίζουμε λίγο τη φλούδα στο επάνω μέρος για να το ανοίξουμε.
Με ένα κουταλάκι δημιουργούμε μια κοιλότητα σε κάθε σύκο, ανοίγοντάς το προσεκτικά, χωρίς να φτάσουμε στον πάτο.
Ψήνουμε ελαφρώς τα καρύδια στο φούρνο και τα χοντροσπάζουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2/3 της μαρμελάδας με τα καρύδια, κρατώντας 1 κ.σ για το πασπάλισμα.
Τρίβουμε λίγη από τη σοκολάτα σε φλούδες και τη μοιράζουμε μέσα στα σύκα.
Τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα, κρατώντας 3 κ.σ Βάζουμε τα σύκα στο φούρνο, σε βουτυρωμένο πυρέξ για 10'.
Κατόπιν τα απογεμίζουμε με τη μαρμελάδα που κρατήσαμε και τα ψήνουμε 5' ακόμη.
Λυώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί.
Μόλις τα βγάλουμε, μοιράζουμε επάνω τη σοκολάτα και τα σερβίρουμε αμέσως πασπαλισμένα με καρύδι.