banner
banner
banner

Σύκα ξερά με τυρί κρέμα

Συνταγή

Σύκα ξερά με τυρί κρέμα
Υλικά

20 ξερά σύκα
1 μπουκάλι γλυκό κρασί (μαυροδάφνη, σαμιώτικο, Λήμνου)
250 γρ. τυρί κρέμα
φυλλαράκια μέντας

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τα σύκα, κόβουμε το κοτσανάκι στο επάνω μέρος, τα σκουπίζουμε και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ. Ρίχνουμε επάνω τους το κρασί –πρέπει να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε 2 –3 ώρες ή και ολόκληρη τη νύχτα στο ψυγείο. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά από το κρασί βάζοντάς τα σε σουρωτήρι, κουνώντας το πέρα –δώθε και τινάζοντάς το ελαφρά για 3 –4 λεπτά. Τα αραδιάζουμε σε ρηχή πιατέλα. Βάζουμε επάνω σε κάθε σύκο λίγο τυρί κρέμα και αν θέλουμε, ένα φυλλαράκι μέντα.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος