20 ξερά σύκα
1 μπουκάλι γλυκό κρασί (μαυροδάφνη, σαμιώτικο, Λήμνου)
250 γρ. τυρί κρέμα
φυλλαράκια μέντας
Πλένουμε τα σύκα, κόβουμε το κοτσανάκι στο επάνω μέρος, τα σκουπίζουμε και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ. Ρίχνουμε επάνω τους το κρασί –πρέπει να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε 2 –3 ώρες ή και ολόκληρη τη νύχτα στο ψυγείο. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά από το κρασί βάζοντάς τα σε σουρωτήρι, κουνώντας το πέρα –δώθε και τινάζοντάς το ελαφρά για 3 –4 λεπτά. Τα αραδιάζουμε σε ρηχή πιατέλα. Βάζουμε επάνω σε κάθε σύκο λίγο τυρί κρέμα και αν θέλουμε, ένα φυλλαράκι μέντα.
Α.Τ.