Follow us

Στην κουζίνα με καρπούζι

Στην κουζίνα με καρπούζι

Το καρπούζι σφραγίζει με τα χρώματα και τα αρώματά του την εποχή. Είναι μεγάλο, έντονο, ζουμερό, γλυκό και γενικά τα έχει όλα στον υπερθετικό βαθμό, όπως ακριβώς και το ελληνικό καλοκαίρι.
Το καρπούζι το προτιμούν οι περισσότεροι κυρίως και πρωτίστως ωμό. Λίγες οι συνταγές που το περιλαμβάνουν ως συστατικό γλυκού, ακόμα λιγότερες οι αλμυρές συνταγές. Στη χώρα μας, συμπορεύεται με τη φέτα και τα τελευταία χρόνια το έχουμε συναντήσει σε δημιουργίες των σύγχρονων σεφ μαζί με ντομάτα, ίσως και περασμένο από τη σχάρα, σε ενδιαφέρουσες σαλάτες.
Παρά τη σπανιότητα των σχετικών συνταγών με καρπούζι, αποτίοντας φόρο τιμής στο signature φρούτο του καλοκαιριού, προτείνουμε εδώ ιδέες για την αξιοποίηση του σε γλυκά εδέσματα. Ακόμα περισσότερες ιδέες, θα βρείτε εδώ, και εδώ.

Updated: 21/06/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 13/07/19

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…