banner
banner
banner

Στην κουζίνα με καρπούζι

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Στην κουζίνα με καρπούζι

Το καρπούζι σφραγίζει με τα χρώματα και τα αρώματά του την εποχή. Είναι μεγάλο, έντονο, ζουμερό, γλυκό και γενικά τα έχει όλα στον υπερθετικό βαθμό, όπως ακριβώς και το ελληνικό καλοκαίρι.
Το καρπούζι το προτιμούν οι περισσότεροι κυρίως και πρωτίστως ωμό. Λίγες οι συνταγές που το περιλαμβάνουν ως συστατικό γλυκού, ακόμα λιγότερες οι αλμυρές συνταγές. Στη χώρα μας, συμπορεύεται με τη φέτα και τα τελευταία χρόνια το έχουμε συναντήσει σε δημιουργίες των σύγχρονων σεφ μαζί με ντομάτα, ίσως και περασμένο από τη σχάρα, σε ενδιαφέρουσες σαλάτες.
Παρά τη σπανιότητα των σχετικών συνταγών με καρπούζι, αποτίοντας φόρο τιμής στο signature φρούτο του καλοκαιριού, προτείνουμε εδώ ιδέες για την αξιοποίηση του σε γλυκά εδέσματα. Ακόμα περισσότερες ιδέες, θα βρείτε εδώ, και εδώ.

Updated: 21/06/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 13/07/19

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος