Follow us

Σταφύλια για εναλλακτική κουζίνα


Σταφύλια για εναλλακτική κουζίνα

Θέλετε για λίγο να νιώσετε και πάλι παιδιά; Βάλτε στο στόμα σας πολλές ρώγες από σταφύλι, να φουσκώσουν τα μάγουλά σας! Είστε έτοιμοι; Δαγκώστε τις! Να βγουν όλοι οι χυμοί τους, να σας πλημμυρίσει μια νόστιμη χαρά. Η γλύκα και η δροσιά, το ζουμί της ζωής! Γελάστε!
Ναι, τα σταφύλια ταυτίζονται με τη χαρά. Γιατί έρχονται να σε παρηγορήσουν πάνω που τελειώνει το καλοκαίρι και σου βγαίνει μια μελαγχολία, γιατί τα χρώματά τους είναι φωτεινά, μοιάζουν με το χρυσό του ήλιου και το ροδοκόκκινο του ηλιοβασιλέματος, γιατί είναι από τα πιο ζουμερά και αρωματικά φρούτα! Γιατί ακόμα και τα φύλλα τους μοιάζουν με στολίδια και μας προσφέρουν τη δική τους νοστιμιά. Γιατί μας δίνουν υπέροχες ποικιλίες κρασιών να συνοδεύουν τις πιο σημαντικές στιγμές μας! Γιατί μπορείς να τα γεύεσαι κάθε μέρα και σε μια ξεχωριστή συνταγή και πάλι να μην εξαντλούνται οι επιλογές…
Αν μπορέσουμε να δούμε το σταφύλι πέρα από το φρούτο, θα διαπιστώσουμε ότι μπορεί να μας εμπνεύσει για άπειρες συνταγές τόσο γλυκές όσο και αλμυρές και μέσα σε λίγα λεπτά, με τη βοήθειά του, μπορούμε να μετατρέψουμε ένα φαινομενικά απλό πιάτο σε απόλυτη γκουρμεδιά! Γιατί έχουμε βαρεθεί τους κλασικούς συνδυασμούς και τις συντηρητικές επιλογές. Γιατί μας αρέσουν φευγάτες νοστιμιές!

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.