banner
banner
banner

Σπιτικοί λουκουμάδες στη Νέα Σμύρνη

Ντένη Καλλιβωκά Ντένη Καλλιβωκά Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012

Λατρεύω τους λουκουμάδες. Εκείνους με την τρύπα στην μέση, τραγανούς εξωτερικά, μαστιχωτούς και ζουμερούς στο εσωτερικό. Δεν είναι εύκολο πράγμα ο λουκουμάς. Θέλει μαεστρία την ζύμη αλλά και στο τηγάνισμα και φυσικά πολύ συχνή αλλαγή λαδιού.

Σπιτικοί λουκουμάδες στη Νέα Σμύρνη

(Μια δοκιμή ενός λουκουμά τηγανισμένου σε κακό λάδι είναι αρκετή για να μην θέλεις να ξαναδοκιμάσεις ποτέ στην ζωή σου). 
Το ολοκαίνουργιο στέκι «Κυψέλη», λοιπόν, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, κάνει focus στο πάλαι ποτέ ελληνικό παραδοσιακό γλυκό και μαζί στο παγωτό γιαούρτι και τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ. 
Και μαζί, χειροποίητες λεμονάδες, σπιτικό κρύο τσάι με μείγμα βοτάνων, smoothies με μέλι και γιαούρτι και πρωτότυπα sandwiches. Το εγχείρημα είναι του Άρη Κάρευ, εμπνευστή και ιδρυτή της πετυχημένης και πρωτοποριακής αλυσίδας φαγητού Simply Burgers που επέστρεψε στη γειτονιά που μεγάλωσε με στόχο να φτιάξει ένα ‘ζαχαροπλαστείο’ που συνδυάζει τις γεύσεις των παιδικών μας χρόνων με επαγγελματικό σέρβις και προσιτές τιμές.
Οι λουκουμάδες στο Κυψέλη,  συνοδεύονται κλασικά με μέλι αλλά και με άλλες γαρνιτούρες όπως φρέσκα φρούτα, σπιτικά γλυκά του κουταλιού, σιρόπια, μπισκότα αλλά και παγωτό γιαούρτι. Επιφυλάσσομαι βέβαια - να τα δοκιμάσω-, γιατί για εμένα ο λουκουμάς οφείλει να συνοδεύεται αυστηρά και μόνο με μέλι, κανέλλα  και καρύδια. Μεταξύ των γλυκών  του κουταλιού περιλαμβάνονται  τριαντάφυλλο με πορτοκάλι, φιστίκι και μελιτζανάκι, ενώ το παγωτό γιαούρτι τους παρασκευάζεται από φρέσκο ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και φρέσκο ελληνικό γάλα. Πλατεία Νέας Σμύρνης (25ης Μαρτίου 15). 

banner


Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος