Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
Σούπα chufas
200 γρ. chufas (κύπερος: είδος βολβού που καλλιεργείται στη Βαλένθια) ή, εναλλακτικά, φουντούκια.
1 lt γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος.
200 γρ. ζάχαρη
Σάλτσα μάνγκο
1/2 κιλό σάρκα μάνγκο
100 γρ. ζάχαρη
Γλυκό μάνγκο
100 γρ. ψίχα ψωμιού κομμένη τετραγωνάκια
3/4 lt γάλα
1 /2 λίτρο κρέμα γάλακτος
250 γρ. ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλια
1/2 μάνγκο καθαρισμένο
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
30 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Παγωτό ρυζόγαλου και γκρέιπφρουτ
1/2 lt γάλα.
325 γρ. ζάχαρη
1 φλούδα κόκκινου γκρέιπφρουτ
90 γρ. βούτυρο
45 γρ. ρύζι
Χυμός από ένα κόκκινο γκρέιπφρουτ
Χυμός από μισό λεμόνι
Γαρνιτούρα
Φύλλα μέντας και ψιλοκομμένα φιστίκια
Παρασκευή
Σούπα chufas
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε πολυμίξερ.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Τα περνάμε από σινουά.
Σάλτσα μάνγκο
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το μάνγκο σε μίξερ.
Περνάμε από σινουά.
Γλυκό μάνγκο
Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Βάζουμε το γλυκό μάνγκο σε ένα σκεύος και περιχύνουμε με το υγρό, ενώ είναι ακόμα πολύ ζεστό.
Αφήνουμε 24 ώρες να μουλιάσει.
Κόβουμε το μάνγκο σε πολύ λεπτές φέτες τις οποίες έπειτα ξανακόβουμε σε σχήμα σταυρού.
Στο κέντρο κάθε σταυρού τοποθετούμε το μουλιασμένο μάνγκο και κλείνουμε τις τέσσερις πλευρές.
Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και λίγο πριν σερβίρουμε, καραμελώνουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι.
Παγωτό
Βράζουμε το γάλα με το ρύζι και τη φλούδα του γκρέιπφρουτ για 40 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε για άλλα 40 λεπτά.
Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τους χυμούς σουρωμένους.
Βάζουμε στο μίξερ και περνάμε από σινουά.
Παρουσίαση
Τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο μια ποσότητα κρύα σούπα chufas.
Πάνω, στη μία άκρη του πιάτου βάζουμε δύο κομμάτια γλυκού μάνγκο, καραμελωμένα και πασπαλισμένα με ψιλοκομμένα φιστίκια.
Στην άλλη άκρη τοποθετούμε το παγωτό με ένα φυλλαράκι μέντας.
Σχεδιάζουμε πάνω στη σούπα γραμμές με τη σάλτσα μάνγκο, πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο φιστίκι.