Follow us

Σουδάκια γεμιστά με scrambled eggs με τσάι από τον Zαν Λουί Kαψαλάς

Σε μια εποχή που αγαπάει το σοφιστικέ, το τσάι όλο και «ανεβαίνει». Απαλλάσσεται από τα κλισέ και μπαίνει σε στιλάτα στέκια, ψαγμένα tea shops, αλλά και στα καλύτερα σαλόνια, αποκαλύπτoντας τα ταλέντα του ως διακεκριμένο συνοδευτικό. Σας παρουσιάζουμε ένα ειδικό μενού τσαγιού, που δημιούργησε το Ευ Ζην σε συνεργασία με τον Ζαν Λουί Καψαλάς και τον Στέλιο Παρλιάρο. Plus, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να εντρυφήσετε στο chi του τσαγιού.

Σουδάκια γεμιστά με scrambled eggs με τσάι από τον Zαν Λουί Kαψαλάς

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

125 ml νερό

140 γρ. βούτυρο

150 γρ. αλεύρι

6 αβγά

1 γρ. μαύρο σουσάμι

1 γρ. άσπρο σουσάμι

20 γρ. κρέμα γάλακτος

5 γρ. λευκό ξίδι

1 κ.κ. πράσινο τσάι

Αλάτι

Παρασκευή

Ετοιμάζουμε μια ζύμη για σου με τα 125 ml νερό, 40 γρ.

από το βούτυρο, μια πρέζα αλάτι, τα 150 γρ.

αλεύρι και τα 2 αβγά.

Βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά το νερό με το βούτυρο και το αλάτι.

Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε όλο το αλεύρι με μία κίνηση, ανακατεύοντας συνεχώς.

Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις αρχίσει η ζύμη να στεγνώνει, απομακρύνουμε πάλι την κατσαρόλα, ρίχνουμε τα 2 αβγά και τα ανακατεύουμε καλά.



Μόλις σχηματιστεί μια λεία ζύμη, την τοποθετούμε σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε μπαλίτσες, που βάζουμε σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο, αφήνοντας διάστημα 4-5 εκ.

μεταξύ τους.

Τις πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο, για 15-18 λεπτά περίπου.

Ζεσταίνουμε το ξίδι για 2 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το τσάι.

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί, ρίχνουμε 50 γρ.

βούτυρο και μετά τα αβγά ολόκληρα (ελάχιστα χτυπημένα), ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το ξίδι με το τσάι και τα τελευταία 50 γρ.

βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να στερεοποιηθούν κάπως τα αβγά.

Μόλις πάρουν την κατάλληλη υφή (να κρατούν μια σχετική υγρασία), τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε με αυτά τα σουδάκια.


Ένας συνδυασμός γαλλικού πρωινού –χάρη στα, έστω αλμυρά, choux– με αγγλικό, αφού συμμετέχει το εμβληματικό τους πιάτο, τα scrambled eggs.

Είναι εντελώς λογικό να σερβιριστεί με ένα english breakfast tea, ένα πολύ αρωματικό μίγμα από τσάγια του Ασάμ, της Σρι Λάνκα και της Ινδονησίας, με δυνατή και πικάντικη γεύση.

(Αφήνουμε το τσάι μέσα στο νερό για 4 λεπτά)

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.